Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Linavos“ atstovas: dėl naujų Rusijos draudimų vežėjai turės perorientuoti srautus

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ atstovas Gytis Vincevičius sako, kad Rusijos prezidentui nurodžius stabdyti ar riboti žemės ūkio produkcijos importą iš sankcijas Rusijai taikančių šalių, Lietuvos vežėjai bus priversti perorientuoti krovinių srautus.
Vilkikų eilės abipus Latvijos-Rusijos pasienio driekiasi po 15 km.
Vilkikų eilė / BFL nuotr.
„8 tūkst. eurų per mėnesį – tai yra ta suma, kurią prarastų tuos uždraustus produktus gabenančios įmonės vienas vilkikas. Jeigu įmonė turi šimtą vilkikų, tai suma didėja šimteriopai. Be abejo, turės įmonės perorientuoti savo transporto srautus, be abejo, turės peržvelgti, kur galėtų nukreipti savo sunkvežimius, bet tai nebus taip paprasta“, – LRT televizijos laidai „Panorama“ sakė G.Vincevičius.

Kaip pranešė „Panorama“, iš viso krovinių kiekio, keliaujančio į Rusiją, maisto produktai sudaro kone trečdalį.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį vieniems metams uždraudė ar apribojo žemės ūkio produkcijos, įskaitant maistą, importą iš šalių, taikančių sankcijas Rusijai.

Šį žingsnį Maskva žengė, reaguodama į praėjusią savaitę Vakarų įvestas naujas sankcijas, kurių taikiniu pirmą kartą tapo svarbūs Rusijos ekonomikos sektoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius