Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 09

Linijinio ir anuiteto paskolos grąžinimo būdai: 5 svarbiausi atsakymai

Išsirinkus norimą būstą ir sutarus su banku dėl paskolos, laukia ir daugiau svarbių sprendimų. Vienas tokių – nuspręsti, kaip grąžinsite paskolą – linijiniu ar anuiteto būdu. 15min paklausė bankų ir nepriklausomų ekspertų, kuo jie skiriasi vienas nuo kito ir kokiais atvejais kurį geriau rinktis.
Nekilnojamas turtas
Nekilnojamasis turtas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naujų namų įsigijimas su paskola yra įvairių niuansų kupinas procesas, tarp kurių lengva pasiklysti. Imant paskolą teks apsispręsti, kokiu būdu ją grąžinsite – anuiteto ar linijiniu.

Pateikiame atsakymus į 5 svarbiausius klausimus apie šiuos du mokėjimo būdus.

1. Kokie esminiai skirtumai?

Nusprendus būsto paskolą mokėti linijiniu būdu, pagrindinė paskolos suma yra suskaidoma vienodomis dalimis, kurios mokamos kiekvieną mėnesį.

Kaip 15min komentavo „Swedbank“ Privačių klientų tarnybos vadovas Pavelas Ladziato, pagal anuiteto metodą paskola yra grąžinama bankui tokiomis įmokomis, jog bankui mokamos sumos, kurias sudaro paskolos dalinis grąžinimas ir palūkanos, būtų lygios.

„Swedbank“ nuotr./Pavel Ladziato
„Swedbank“ nuotr./Pavel Ladziato

Tuo metu linijinis metodas yra toks, pagal kurį kiekvieną mėnesį grąžinama fiksuota paskolos dalis ir kintanti palūkanų, apskaičiuojamų pagal likusio įsiskolinimo sumą, dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius