Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Londonas ir Vašingtonas pradėjo dviejų dienų prekybos derybas

JK pirmadienį pradėjo dvi dienas trukusias derybas su Jungtinėmis Valstijomis, tikėdamasi pasiekti pažangą ir priartėti prie trokštamo laisvosios prekybos susitarimo po „Brexito“.
Brexit
Brexit / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinės prekybos sekretorė Anne-Marie Trevelyan priėmė JAV prekybos atstovę Katherine Tai šiaurės rytų Škotijos Aberdyno mieste bei Londone.

Pareigūnės jau buvo susitikusios Baltimorėje kovo pabaigoje, kuomet paskelbė apie susitarimą panaikinti buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo įvestus muitus plieno ir aliuminio importui.

A.-M.Trevelyan savo komentaruose sekmadienio vakarą prieš derybas neužsiminė apie laisvosios prekybos susitarimą, o pavadino susitikimą „antruoju transatlantiniu dialogu“, kuriame dėmesys bus sutelktas į „sutartas prioritetines sritis“.

Minėtos sritys apima skaitmeninius ir inovacijų sektorius, tvarią prekybą, paramą mažoms ir vidutinėms įmonėms ir tiekimo grandinių atsparumą.

„Šis dialogas suteikia mums platformą tyrinėti modernesnius, skaitmeninius prekybos būdus“, – pažymėjo JK atstovė.

„Jis leis nustatyti ir pašalinti prekybos kliūtis, kad verslui Škotijoje ir visoje JK būtų pigiau ir lengviau užmegzti verslą su mūsų draugais Jungtinėse Valstijose“, – pažymėjo ji.

JK visiškai pasitraukė iš Europos Sąjungos 2021 metų sausį, todėl siekia sudaryti susitarimus su virtine šalių, kad paskatintų tarptautinę prekybą.

Susitarimas su Vašingtonu laikomas prioritetu, tačiau prezidento Joe Bideno administracija neskuba jo sudaryti.

J.Bidenas, turinti airių kraujo, bei aukšto rango demokratai perspėjo JK premjerą Borisą Johnsoną, kad susitarimas nebus svarstomas, jei Londono ginčas su Briuseliu dėl prekybos Šiaurės Airijoje po „Brexito“ paveiks sunkiai pasiektą taiką.

JK ir JK palankios partijos Šiaurės Airijoje tvirtina, kad dėl specialios tvarkos, reglamentuojančios prekių gabenimą iš žemyninės Didžiosios Britanijos dalies, Šiaurės Airija buvo nustumta į šalį, o tai kelia grėsmę jos suverenitetui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius