Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londonas tebepirmauja didžiausių pasaulio finansų centrų sąraše

Londonas tebepirmauja didžiausių pasaulio finansų centrų sąraše, pranešė finansų konsultacijų įmonė „Z/Yen Group“, kas pusmetį skaičiuojanti pasaulio finansų centrų indeksą (GFCI).
Londono Sitis
Londono Sitis / 123rf.com nuotr.

Naujausiame sąraše Didžiosios Britanijos sostinė buvo įvertinta 782 punktais.

Didžiausių finansų centrų penketukas per pastarąjį pusmetį nepakito.

Antroje vietoje tebėra Niujorkas (780 punktų), trečioje – Singapūras (760 punktų), ketvirtoje – Honkongas (755 punktai), o penktoje – Tokijas (740 punktų).

Beje, Singapūras sparčiai vejasi Niujorką – prieš pusmetį atotrūkis tarp šių dviejų miestų siekė 42 punktus.

Į didžiausių finansų centrų dešimtuką pateko Sidnėjus, iš 11 vietos pakilęs į aštuntąją. O Ciurichas iš devintos vietos smuko į vienuoliktąją.

Indekso rengėjai taip pat atkreipia dėmesį į didelį kintamumą Vakarų Europos finansų sektoriuje – iš 29 Europos finansų centrų, kurie įtraukti į šį indeksą, šešiolika nusileido į žemesnes pozicijas, o dvylika – pakilo į aukštesnes vietas.

Pekinas pakilo iš karto 10 pozicijų į 16 vietą. Liuksemburgas smuko 6 pozicijomis, nusileidęs į 18 vietą.

Didžiausių Artimųjų Rytų finansų centrų sąraše ir toliau pirmauja Dubajus, o antroje vietoje yra Abu Dabis. Tuo tarpu viso pasaulio reitinge Dubajus smuko 7 pozicijomis į 25 vietą, o Abu Dabis pakilo 4 pozicijomis į 28 vietą.

Afrikoje pirmoje vietoje yra Kasablanka (30 vieta pasaulyje), o Lotynų Amerikoje – San Paulas (62 vieta) ir Rio de Žaneiras (73 vieta).

Rytų Europoje pirmaujančiu finansų centru pripažinta Varšuva (41 vieta pasaulyje). Talinas ir Ryga reitinge pakilo į atitinkamai 42 ir 45 vietas.

Pasaulio finansų centrų indeksas buvo pirmą kartą paskelbtas 2007 metais ir kas pusmetį atnaujinamas. Jis sudaromas pagal daugiau kaip 3 tūkst. ekspertų apklausos rezultatus.

Skaičiuojant indeksą, atsižvelgiama į penkias rodiklių kategorijas, įskaitant verslo aplinką, finansus, infrastruktūrą, žmogiškąjį kapitalą ir reputaciją. Iš viso „Z/Yen“ įvertino daugiau kaip 100 miestų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius