Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono akcijų biržos operatorės pelnas smuko daugiau nei du kartus

Londono vertybinių popierių biržos ( LSE) operatorės „London Stock Exchange Group Plc“ (LSEG) grynasis pelnas praėjusiais metais smuko daugiau nei du kartus, nepaisant išaugusios apyvartos.
Smogas Londone
Smogas Londone / „Twitter“ nuotr.

Kompanijos pranešime spaudai nurodoma, kad jos grynasis pelnas pernai sumažėjo nuo 336,1 mln. svarų 2015 metais iki 151,9 mln. svarų sterlingų (186,8 mln. JAV dolerių).

Apyvarta padidėjo nuo 1,32 mlrd. iki 1,52 mlrd. svarų.

Nepaisant gerokai sumažėjusio pelno, kompanijos vadovybė eilinį kartą pasiūlė padidinti metinius dividendus 20 proc. nuo 31,2 iki 43,2 penso už akciją.

Šiuo metu investuotojai akyli stebi LSEG planuojamą susijungimą su Frankfurto biržos operatore „Deutsche Boerse“.

Nerimą sukėlė LSEG pranešimas praėjusį sekmadienį, kad „labai mažai tikėtina“, jog jai pavyks atitikti Briuselio nustatytus antimonopolinius reikalavimus, kad gautų pritarimą susijungimui su „Deutsche Boerse“.

LSE pranešė išnagrinėjusi Europos Komisijos prašymą parduoti kontrolinį Italijos prekybos padalinio MTS akcijų paketą ir atsakė, kad negali jo įvykdyti.

„LSEG (London Stock Exchange Group) mano, kad yra labai mažai tikėtina, jog MTS pardavimas gali būti sėkmingai įvykdytas, net jei LSEG ir priimtų tokį įsipareigojimą“, – teigiama LSE pranešime.

Vasario 16 d. Europos Komisija išreiškė naujų nuogąstavimų dėl LSE ir „Deutsche Boerse“ susijungimo sandorio ir suteikė LSE terminą iki vasario 27 d. parengti pasiūlymą dėl MRS pardavimo.

„Sprendžiant į dabartinės Komisijos pozicijos, LSEG mano, kad Komisija vargu, ar pritars susijungimui“, – teigiama LSE pranešime.

LSE šio sandorio dar galutinai nelaidoja ir teigia ieškosianti būdų jam įgyvendinti.

„Deutsche Boerse“ taip pat patvirtino sprendimą dėl MTS ir sakė, kad galutinio Briuselio sprendimo laukiama po kelių savaičių.

„Šalys laukia tolesnio Europos Komisijos vertinimo dėl DBAG ir LSEG susijungimo iki šių metų kovo pabaigos“, – nurodoma „Deutsche Boerse“ pranešime.

„Deutsche Boerse“ ir Londono biržos operatorė „London Stock Exchange Group Plc“ (LSEG) dėl susijungimo apsikeičiant akcijomis susitarė šių metų kovą. Jeigu šiam sandoriui bus pritarta, Europoje bus sukurtas didžiausias vertybinių popierių rinkos operatorius, kurio kapitalizaciją viršys 30 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius