Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono Sičio meras Rogeris Giffordas Vilniuje: Lietuvos pasiryžimas sustiprinti bendrąją rinką leistų Europai atremti intensyvų konkurencinį spaudimą iš naujųjų ekonomijų bei prekybos blokų

Šių metų antroje pusėje Europos Sąjungai pradėsianti pirmininkauti Lietuva sulaukė garbingų svečių. Į sostinėje surengtą oficialų vizitą atvykę Europos finansų centro, Londono Sičio, vadovai su Britanijos prekybos rūmų nariais ir finansų sektoriaus atstovais dalinosi sukaupta patirtimi. Londono Sičio mero Roger Gifford bei vidaus politikos atstovo Mark Boleat vizito Lietuvoje tikslas – pirmininkavimo ES klausimų aptarimas bei dialogo užmezgimas verslo ir finansiniais klausimais.
Londono Sičio meras Rogeris Giffordas
Londono Sičio meras Rogeris Giffordas / Didžiosios Britanijos prekybos rūmų nuotr.

„Atvykau norėdamas pasidalinti su Lietuvos verslo ir finansų sektoriaus atstovais Londono Sičio patirtimi – tvarios ir konkurencingos ekonomikos sukūrimo pavyzdžiu“, – savo kalbą oficialaus vizito metu pradėjo R. Gifford. Daugiau nei 35-erių metų patirtį finansų sektoriuje turintis Londono Sičio meras nuo 2000-ųjų vadovauja skandinaviško kapitalo banko SEB Londono filialui. Pristatydamas sostinėje susirinkusiems verslo atstovams Londono Sičio modelį, R. Gifford pabrėžė šio finansų centro svarbą tarptautinei ekonomikai bei konkurencingumą pasaulinėje rinkoje: „Londono vertybinių popierių biržoje yra daugiau užsienio kapitalo įmonių nei bet kur kitur pasaulyje. Sitis – tai vieta, kur tarptautinis verslas ieško paramos ir partnerystės.“

Londono Sičio meras palietė ir Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai klausimą. Kaip vieną svarbiausių uždavinių Lietuvai jos pirmininkavimo metu R. Gifford įvardijo bendrosios rinkos sustiprinimą, kuris yra nurodomas kaip vienas pagrindinių Europos augimo darbotvarkės tikslų, ypatingą reikšmę įgavusių ekonominio sunkmečiu laikotarpiu. R. Gifford teigimu, stiprios ir stabilios bendrosios rinkos užtikrinimas yra laikomas ir vienu svarbiausių Londono Sičio prioritetų, siekiant laisvo prekių ir paslaugų judėjimo bei kuriant konkurencinį pranašumą. „Manome, jog Lietuvos pasiryžimas sustiprinti bendrąją rinką leistų Europai atremti intensyvų konkurencinį spaudimą iš naujųjų ekonomijų bei prekybos blokų“, – kalbėjo R. Gifford.

Kartu su R. Gifford atvykęs Londono Sičio vidaus politikos atstovas M. Boleat mero išsakytas mintis papildė pastebėjimais apie aktualias šių dienų ekonomikos temas, apžvelgė Londono Sičio, kaip Europos finansų centro, konkurencingumo klausimą tarptautiniame kontekste. Po autoritetingų svečių oficialių pranešimų vyko klausimų ir atsakymų sesija su renginio svečiais.

„Jungtinės Karalystės ir Lietuvos verslo ir ekonomikos santykių užmezgimas bei reagavimas į aktualius įvykius rinkoje – vienas prioritetinių Britanijos prekybos rūmų Lietuvoje uždavinių. Organizuodami renginius verslo ir finansų sektoriaus atstovams, skatiname tarptautinį bendradarbiavimą, dalinimosi sukaupta patirtimi kultūros plėtrą“, – kalbėjo Britanijos prekybos rūmų vykdančioji direktorė Sandra Kundrotė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius