-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lukas Vosylius: degalinėse sparčiai mažėja klientų

Benzino kainai bene kasdien mušant rekordus ir grasinant pasiekti 5 Lt už litrą ribą, šalies degalinėse katastrofiškai mažėja pirkėjų skaičius, teigia Lietuvos naftos prekybos įmonių asociacijos prezidentas Lukas Vosylius.
Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Lukas Vosylius
Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Lukas Vosylius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Benzino rinka ir toliau smarkiai mažėja. (...) Situacija tragiška“, – naujienų portalui 15min.lt sakė L.Vosylius. Tačiau patikslino dar neturintis oficialių duomenų, kaip rinkai sekėsi pirmais šių metų mėnesiais.

L.Vosylius priminė, kad 2010 metais, lyginant su 2009 metais, benzino rinka susitraukė 24 proc. „Lyginant su 2008-aisiais, benzino rinka yra susitraukusi 70 proc., nors plika akimi matosi, kad gatvėse automobilių tiek nesumažėjo. Vartotojai ieško pigesnių alternatyvų“, – dėstė pašnekovas.

Lietuviai pigesnių degalų esą atsiveža ne tik iš Rusijos ir Baltarusijos, bet ir Latvijos bei Lenkijos.

Situacija dyzelino rinkoje, L.Vosyliaus, kiek geresnė. Pernai, tempiama jį vartojančio verslo, dyzelino rinka augo 16 proc., o šiemet irgi matyti nežymus augimas.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad penktadienį „Orion Securities“ investicijų valdymo skyriaus vadovas Karolis Pikūnas prognozavo, kad toliau augant naftos kainoms, benzinas Lietuvoje gali pabrangti iki 5 Lt už litrą.

Savo ruožtu vairuotojai rengiasi protestui prieš augančias degalų kainas – internete galima rasti raginimų prisijungti prie akcijos ir nesipilti degalų bent kovo 11–13 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius