Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lukoil Baltija“ žada, kad švediškas benzinas bus 2–3 centais pigesnis

Didžiausią Lietuvoje degalinių tinklą valdanti bendrovė „Lukoil Baltija“, atsigabenusi pigesnio švediško benzino, kol kas klientams jo siūlo tik keliose iš 118 valdomų degalinių. Be to bendrovė griauna lūkesčius, kad jis bus žymiai pigesnis už perkamą iš „Orlen Lietuvos“ koncerno.
Kuras
Kuras / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Dienraščius „Vilniaus diena“ ir „Kauno diena“ įmonės Baltijos regiono mažmeninės prekybos direktorius Romas Turlinskas patikino, kad keliose degalinėse aplink Kėdainius švediško benzino jau galima nusipirkti.

„Maždaug į 10 degalinių to benzino jau atvežėme, bet didesnę partiją vešime ketvirtadienį ir penktadienį“, – aiškino R.Turlinskas.

Importuotą benziną „Lukoil Baltija“ planuoja realizuoti per mėnesį, teigiama bendrovės išplatintame pranešime.

Tačiau R.Turlinskas, kalbėdamas su „Vilniaus diena“ ir „Kauno diena“, pabrėžė, kad nereikėtų tikėtis didelio kainų skirtumo. Esą švediškas benzinas bus 2 ar 3 centais pigesnis už pagamintą Mažeikiuose.

Pasak R.Turlinsko, visas procesas užtruko, nes atsivežtą benziną reikėjo sumaišyti su biopriedais, kurių reikalauja Lietuvos įstatymai.

Kovą laukiama ir antro „Lukoil Baltijos“ tanklaivio su benzinu. „Klaipėdos nafta“ su „Lukoil Baltija“ yra sudariusi vienerių metų sutartį dėl benzino importo per uostamiesčio bendrovės terminalą.

Apie degalų importą svarsto ir kitos šalies degalų rinkos dalyvės: „Neste Lietuva“ ir „Lietuva Statoil“. Pastaroji degalų importui ryžtųsi apie 2011 metus.

Iki šiol pagrindiniai degalų rinkos dalyviai benziną ir dyzeliną pirkdavo tik iš bendrovės „Orlen Lietuva“, todėl konkurencijos šioje rinkoje nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius