-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Luminor“ brangina paskolas, paslaugas – kai kurie įkainiai dvigubai didėja

Lietuvoje veikiantys bankai šiemet toliau kelia taikomus įkainius – estafetę perėmė „Luminor“. Bankas padidino paskolų sutarčių sudarymo ir keitimo mokesčius, pažymas, kai kurias paslaugas, mokėjimo kortelės atsiėmimas banke atsieis 10 eurų. Anksčiau šiemet įkainius keitė ir SEB bankas.
„Luminor“
„Luminor“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min jau rašė, kad net jei bankai savo įkainius ir maržas sumažintų per pusę, jie vis tiek dirbtų pelningai. Tačiau įkainiai ir toliau didės.

„Luminor“ nuo spalio 1 d. taikys naujus įkainius – dalis jų didėja.

Nurodoma, kad vartojimo kredito sudarymo mokestis nuo spalio sudarys 1,5 proc. nuo paskolos sumos, bet mažiausiai 60 eurų. Dabar dar galioja 1 proc. ir mažiausiai 30 eurų įkainis.

Būsto paskolos taip pat brangs – dabar taikomas ne mažiau kaip 150 eurų sutarties sudarymo mokestis, nuo spalio jau bus 200 eurų, o tarifas nesikeičia – 0,5 proc. paskolos sumos.

Daugiau reikės atseikėti ir už bet kokius būsto paskolų pakeitimus – kainuos mažiausiai 200 eurų (šiuo metu 150 eurų), o bendras tarifas – 0,5 proc. nuo paskolos sumos. Norint pakeisti mokėjimo dieną ar sąskaitą, teks mokėti 50 eurų. O paskolos laiku nepanaudojus, mokestis sieks nebe 0,4 proc., o 0,6 proc. nuo nepanaudotos paskolos dalies.

Brangsta ir dalis įprastinių paslaugų – mokėjimo kortelių atsiėmimas banko padalinyje kainuos 10 eurų (šiuo metu – 5 eurai). Kortelės siuntimas paštu į užsienį kainuos 10 eurų (dabar – 6 Eur). „Visa Debit“ kortelės administravimo mokestis padidės nuo dabartinių 0,7 Eur per mėnesį iki 1 Eur per mėnesį.

Atblokuoti kodų generatorių nuo spalio kainuos 5 eurus, dabar ši paslauga nemokama. Vienas iš banko paslaugų krepšelių „Aktyvus krepšelis“ brangsta nuo 3,5 Eur per mėnesį iki 3,65 Eur per mėnesį.

Bankas brangina ir investicijų paslaugas. Pvz., akcijų pirkimas ir pardavimas kitose rinkose tiek internetu, tiek telefonu kainuos 0,3 proc., o mažiausiai – 15 Eur. Iki šiol taikomas 0,19 proc. tarifas, o internetu taikomas minimumas – 1,5 Eur, telefonu – 20 Eur.

Smarkiai pabrangs įvairios pažymos ir dokumentai. Pavyzdžiui, pažyma apie sąskaitas ir jų likučius pabrangs nuo dabartinių 6 Eur iki 10 Eur, banko sutikimas, susijęs su įkeistu NT – nuo 30 iki 35 eurų, atsiranda 100 eurų mokestis už pranešimą, skirtą „Rent to Buy“ paslaugos teikėjui.

„Luminor“ bankas įkainius didino ir vasarį – nuo vasario 1 dienos atsiskaitymai banko padaliniuose pabrango iki 5 eurų (iki tol – 3 eurai), o grynųjų pinigų išmokėjimas iš sąskaitos pabrango iki 1,2 proc. sumos, bet ne mažiau nei 5 eurų (anksčiau buvo 0,8 proc., ne mažiau nei 3 eurai).

„Luminor“: vienodiname paslaugas po susijungimo

„Luminor“ 15min atsiųstame komentare aiškina, kad nuo sausio 1 d. susijungus į vieną banką, vienodinamos paslaugas bei pasiūlymai klientams Baltijos šalyse, pertvarkoma kainyno struktūra, taip pat kai kurie kainyno pasikeitimai būtini dėl vykdomos klientų migracijos į vieningą „Luminor“ sistemą.

„Nemažai kainyno pokyčių yra susiję su paskolomis, suteikėme klientams daugiau galimybių, pvz., nekeičiant visos sutarties pakeisti paskolos įmokos mokėjimo datą ar sąskaitą – anksčiau dėl to reikėjo keisti sutartį, o tai kainavo brangiai. Dabar klientai turi galimybę padaryti tai nekeisdami pačios sutarties už mažesnį mokestį. Taip pat nemažai pokyčių susijusių su dokumentų išdavimu, tvarkymu, taip pat finansinių klausimų tvarkymu banko konsultavimo centruose. Kai kurie įkainiai keitėsi todėl, kad kitose Baltijos šalyse už tą paslaugą buvo mokestis, tad suvienodinome visose šalyse, kai kuriuose šalyse jie buvo skirtingi – tad suvienodinome“, – teigiama banko komentare.

Anksčiau įkainius didino ir SEB bankas

Anksčiau, šiemet vasarį, savo įkainius padidino ir SEB bankas – čia sudaryti būsto paskolos sutartį netgi dar brangiau.

SEB banke būsto kredito sutarties mokestis padidėjo iki 0,5 proc. kredito sumos, bet ne mažiau kaip 250 eurų (anksčiau – 0,4 proc., bet ne mažiau kaip 150 eurų). Norint keisti kredito sutarties sąlygas, taip pat tenka mokėti 250 eurų (anksčiau – 150 eurų). Norint parduoti būstą trečiajai šaliai taikomas ne mažiau kaip 300 eurų ir 1,5 proc. mokestis.

SEB bankas vasarį pabrangino iš banko gaunamas SMS žinutes nuo 9 iki 15 centų, tačiau leido nemokamai tikrinti sąskaitos likutį bankomatuose – anksčiau tokia paslauga kainuodavo 30 centų.

Taip pat SEB banke atsirado mokestis už neapdrausto įkeisto turto administravimą – 20 Eur per mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius