-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Luminor“ diegia bekontaktę prieigą bankomatuose

„Luminor“ visose Baltijos šalyse diegia saugią ir patogią prieigą prie savo bankomatų – nuo šiol dalyje „Luminor“ bankomatų jau galima išsiimti ar įdėti pinigus tik prilietus bekontakčio mokėjimo kortele, išmaniuoju telefonu ar išmaniuoju laikrodžiu bei įvedus PIN kodą. Taip pat bankomate galima peržiūrėti sąskaitos likutį ar pasinaudoti bet kuria kita paslauga, rašoma pranešime spaudai.
Bankomatas_Luminor
Bankomatas_Luminor / „Luminor“ nuotr.

Kol kas Lietuvoje bekontaktė prieiga prie bankomatų veikia mažiau nei dešimtadalyje bankomatų, iki šių metų rugpjūčio pabaigos numatoma atnaujinti dar 100 bankomatų. Palaipsniui numatoma tokią galimybę turėti visame „Luminor“ bankomatų tinkle.

„Norėdami palengvinti naudojimąsi banko paslaugomis, atlikome nemažai patobulinimų ir dabar pirmieji Baltijos šalyse pristatome galimybę pasinaudoti bankomatais be kortelės, naudojant tik išmanųjį telefoną, kurį paprastai visada turime po ranka. „Luminor“ klientai jau įvertino galimybę telefonais atsiskaityti prekybos vietose, o dabar banko klientų galimybės dar labiau išsiplėtė. Bekontakčių operacijų saugumą bankomatuose užtikrina tai, kad kiekvieną tokią operaciją klientas turi patvirtinti savo banko kortelės PIN kodu“, – sako „Luminor“ banko bankomatų produkto vadovė Aušrinė Mincienė.

Banko duomenimis, bekontakčio atsiskaitymo paslauga populiari visose trijose Baltijos šalyse. Daugiau nei 14 proc. arba 36 tūkst. „Luminor“ klientų kasdien atsiskaitymams naudoja išmaniuosius telefonus ar laikrodžius. Maždaug pusė (52 proc.) klientų šia funkcija naudojasi bent 10 kartų per mėnesį.

„Luminor“ banko klientai pernai bankomatuose aktyviai naudojosi grynųjų pinigų išėmimo ir įnešimo paslauga. Latvijoje per mėnesį vienas klientas vidutiniškai išgrynino 194 eurus, Estijoje – 200 eurų, o Lietuvoje – 254 eurus, o tai šiek tiek daugiau nei 2020 m.

2021 metais „Luminor“ sujungė bankomatų tinklą Baltijos šalyse ir pagerino jų valdymą, užtikrindama nuoseklų funkcionalumą banko klientams visose trijose valstybėse. Tobulindamas skaitmenines paslaugas, „Luminor“ palaipsniui keičia bankomatus į naujus, kurie dabar yra vieni moderniausių Baltijos šalyse atitinkantys naujausias technologines galimybes bei saugumo reikalavimus.

Dauguma naujųjų „Luminor“ bankomatų yra prieinami neįgaliųjų vežimėliais besinaudojantiems klientams, nes yra įrengti žemiau, todėl lengviau pasiekiami. Šių bankomatų ekranai yra ryškesni ir pagerina matomumą, net esant ryškiai saulės šviesai ar apšvietimo sąlygoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius