Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lyderystė pakuočių perdirbime gali užkirsti kelią gauti ES paramą sistemai tobulinti

Lietuvos lyderyste Europos Sąjungoje (ES) plastiko pakuočių perdirbimo srityje abejojantys ekspertai įspėja, kad duomenys, kuriuos Lietuva teikia Eurostatui, yra pagražinti ir gali užkirsti kelią gauti ES paramą atliekų rūšiavimo sistemai tobulinti, rašo „Verslo žinios“.
Europos sąjunga
Europos sąjunga / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Lietuva jos gali nesulaukti – mūsų skaičiai rodo, kad jau dabar esame pasiekę puikų rūšiavimo efektyvumą, (...) o užtenka tik palaikyti esamą rūšiavimo sistemą. Tačiau ir plika akimi matyti, kad Lietuvoje rūšiavimo kokybė prasta“, – sako tvarkymo ir aplinkosaugos konsultantė Marija Lippa.

Kauno technologijos universiteto Pakavimo inovacijų ir tyrimo centro vadovas Visvaldas Varžinskas sako, kad Lietuvoje daugiau nei 60 proc. į rinką išleidžiamų plastikinių pakuočių yra daugiasluoksnės, kurios iš principo yra neperdirbamos.

Anot Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų asociacijos direktorės Astos Kuckaitės, maždaug pusė rūšiavimo konteinerių turinio yra išvis neperdirbama – tai kombinuotosios, užterštos pakuotės arba atliekos, kurios nėra pakuotės, taip pat maži tam tikro plastiko kiekiai, kurių neapsimoka eksportuoti ar perdirbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius