Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Chodorkovskis: naujos JAV sankcijos gali nublokšti Rusiją į stagnaciją

Naujos JAV sankcijos Rusijai gali dešimtmečiui sustabdyti rentabilų naftos ir dujų telkinių Arktyje įsisavinimą, o Rusiją nublokšti į ilgai truksiančią stagnaciją, pareiškė Kremliaus sužlugdyto kažkada didžiausio Rusijos naftos koncerno „Jukos“ buvęs vadovas Michailas Chodorkovskis, rašo „Deutsche Welle“.
Michailas Chodorkovskis
Michailas Chodorkovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Draudimas aprūpinti technologijomis Rusijos gręžinių projektus Arktyje jų rentabilų įsisavinimą gali įšaldyti mažiausiai dešimtmečiui“, – interviu Vokietijos leidiniui „Spiegel Online“ sakė aršus Kremliaus oponentas M.Chodorkovskis.

Jo žodžiais, technologijų sankcijos XXI amžiuje gali „sukelti visą dešimtmetį truksiančią stagnaciją Rusijoje“.

Pasak M.Chodorkovskio, atsakomybę už sankcijų sugriežtinimą turi prisiimti Rusijos valdžia, kurią jis pavadino „neįtikėtinais idiotais“.

„Jie paskatino amerikiečius tokiam žingsniui. Kokiais kvailiais reikia būti, kad kištis į rinkimus Jungtinėse Valstijose?“, – retoriškai klausė jis.

JAV sankcijų Rusijai sugriežtinimą M.Chodorkovskis pavadino „suprantamu ir politiškai neišvengiamu sprendimu“, kuris, anot jo, turi ir „komercinį išmatavimą“.

„Amerikiečiai yra tvirtai įsitikinę, jog jų skalūnų dujos – akivaizdžiai perspektyvus produktas, ir jie nori paruošti jam Europos rinkas“, – dėstė M.Chodorkovskis.

Pagrindinis „Jukos“ akcininkas ir vadovas M.Chodorkovskis bei jo verslo partneris Platonas Lebedevas praėjusio dešimtmečio pradžioje buvo nuteisti kalėti dviejose itin prieštaringai vertinamose bylose dėl sukčiavimo, vengimo mokėti mokesčius ir pinigų plovimo. Rusijos kalėjimuose jie praleido apie 10 metų.

Europos Žmogaus Teisių Teismas 2014-ųjų liepą paskelbė, kad M.Chodorkovskio ir P.Lebedevo teismas Rusijoje buvo nesąžiningas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius