Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

M.Navickienė: kokiais atvejais reiktų leisti nebekaupti pensijai?

Konstituciniam Teismui (KT) praėjusią savaitę paskelbus, jog Pensijų kaupimo įstatyme turi būti numatyta galimybė žmonėms nutraukti pensijų kaupimą dėl svarbių priežasčių anksčiau nei sukanka pensijos amžius, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) inicijuoja viešąją konsultaciją, rašoma SADM pranešime spaudai.
Skirmantas Lisauskas nuotr Monika Navickienė
Skirmantas Lisauskas nuotr Monika Navickienė

Jos metu bus siekiama sužinoti visuomenės ir ekspertų nuomonę, diskutuoti ir išgryninti siūlymus, kokios aplinkybės turėtų būti laikomos svarbiomis priežastimis.

Anot socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės, antrosios pakopos pensijų kaupime šiuo metu dalyvauja apie 1,4 mln. žmonių, todėl svarbu išgirsti kuo daugiau nuomonių šiuo klausimu ir priimti tikrai gerai pasvertus ir žmonių siūlymais paremtus sprendimus.

„Turime labai aiškias gaires, esame išstudijavę kitų šalių patirtį, apibrėžiant, kokiais atvejais kaupiantiesiems senatvei pensijų fonduose leidžiama išsiimti pinigus. Tačiau, suprasdami, kad tai palies kas antrą mūsų gyventoją, norime apie tai diskutuoti plačiau ir giliau. Tad kviečiu kiekvieną pasinaudoti proga ir sudalyvauti mūsų vykdomoje apklausoje, išsakyti savo nuomonę“, – sako M.Navickienė.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ekspertų parengtoje šalių apžvalgoje dažniausiai išskiriamos šios aplinkybės, kai kaupiantiesiems senatvei pensijų fonduose leidžiama išsiimti pinigus ar jų iš savo pensijų fondo pasiskolinti: dėl sunkios ligos ir būklės, dėl sunkios negalios, kai kyla grėsmė prarasti vienintelį būstą, būsto įsigijimui ar renovacijai, taip pat trumpalaikiams darbuotojams užsieniečiams.

Apklausą rasite SADM interneto svetainėje. Apklausa vykdoma iki kovo 26 dienos 16.00 val. Vėliau apklausos rezultatai bus apibendrinti ir pristatyti visuomenei. Kovo 27 d. numatyta antroji konsultacijos dalis – ekspertų / suinteresuotų šalių apskritojo stalo diskusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius