Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Zuckerbergui koronaviruso krizė išėjo į naudą – turtingiausiųjų sąraše šoktelėjo į trečią vietą

Dėl koronaviruso pandemijos pasaulio ekonomika patyrė didelį nuosmūkį, tačiau „Facebook“ įkūrėjui Markui Zuckerbergui ši krizė išėjo į naudą. Jo turto vertė vos per du mėnesius pakilo 30-čia milijardų JAV dolerių, praneša „Business Insider“.
Markas Zuckerbergas
Markas Zuckerbergas / „Scanpix“/AP nuotr.

M.Zuckerbergas turtingiausių pasaulio žmonių sąraše šiuo metu užima trečiąją vietą, rodo „Bloomberg“ milijardierių indekso duomenys, kurie paskutinį kartą buvo atnaujinti gegužės 21 dieną.

Bendra M.Zuckerbergo turto vertė dabar siekia 88 mlrd. JAV dolerių, tad sąraše jis pralenkė tokius žinomus milijardierius kaip verslininkas ir investuotojas, „Berkshire Hathaway“ investicijų bendrovės vadovas Warrenas Buffettas ar didžiausios pasaulyje prabangos prekių grupės „Louis Vuitton“ vadovas ir stambiausias akcininkas Bernard'as Arnault'as.

Dar prieš karantiną – maždaug kovo viduryje M.Zuckerbergo turtas buvo įvertintas 57,5 mlrd. JAV dolerių, tuomet sąraše jis užėmė tik penktąją vietą. Ir nors Kalifornija vis dar yra suvaržyta karantino apribojimų, stengiantis pažaboti koronaviruso protrūkį, feisbuko įkūrėjui ši pandemija padėjo susikrauti tik dar daugiau turtų.

„Scanpix“/AP nuotr./Markas Zuckerbergas „pagautas“ prie savo įmonės logotipo
„Scanpix“/AP nuotr./Markas Zuckerbergas „pagautas“ prie savo įmonės logotipo

Tikėtina, kad M.Zuckerbergo turtai padidėjo jo valdomai įmonei sparčiai augant tuo metu, kai JAV iš darbų buvo atleista per 40 mln. žmonių. Geresnius nei tikėtasi pirmojo ketvirčio uždarbio rezultatus „Facebook“ pranešė balandžio 29 dieną.

Bendrovė pranoko „Wall Street“ prognozes per pirmus tris šių metų mėnesius uždirbdama 17,74 mlrd. JAV dolerių ir pritraukdama 1,73 mlrd. vartotojų.

Bendrovė taip pat pranešė, kad pasiekė 3 milijardus vartotojų per mėnesį per visą savo programų grupę, kuri apima „Instagram“, „WhatsApp“ ir „Messenger“. Po šio pranešimo „Facebook“ akcijų vertė pakilo 8 proc., tai uždirbo įmonei papildomą rinkos vertę – 44 milijardus dolerių.

123RF.com nuotr./Facebook
123RF.com nuotr./Facebook

Vis dėlto „Facebook“ pranešė, kad per paskutines tris pirmojo ketvirčio savaites, kompanija patyrė „reikšmingą reklamos užsakymų sumažėjimą“.

Per pastaruosius du mėnesius „Facebook“ taip pat paskelbė apie savo verslo plėtrą į elektroninę prekybą ir vaizdo pokalbius. Neseniai „Facebook“ pristatė „Messenger Rooms“ – vaizdo pokalbių paslaugą, skirtą vienu metu kalbėti ne daugiau kaip 50 žmonių, mesdami konkurenciją tokioms platformoms kaip „Zoom“ ir „Houseparty“.

Šią savaitę „Facebook“ pranešė, kad jos pagrindinė platforma ir „Instagram“ įgauna elektroninės prekybos funkciją pavadinimu „Parduotuvės“, leidžiančią įmonėms į savo profilius įtraukti virtualius parduotuvių rinkinius.

M.Zuckerbergas yra trečias turtitingiausiųjų pasaulyje reitinge, ji lenkia tik „Amazon“ įkūrėjas ir vadovas Jeffas Bezosas ir „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius