Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto produktų kainos pasaulyje rugpjūtį mažėjo ketvirtą mėnesį iš eilės

Dėl prognozuojamo rekordinio kukurūzų ir kviečių derliaus atpigus grūdams, maisto produktų kainos pasaulyje rugpjūtį mažėjo ketvirtą mėnesį iš eilės ir smuko žemiausiai per daugiau kaip metus, rašoma naujausioje Jungtinių Tautų Maisto ir žemės ūkio organizacijos (FAO) ataskaitoje.
Maistas
Maistas

Rugpjūtį FAO skaičiuojamas 55 maisto produktų kainų indeksas smuko nuo 205,6 punkto liepą iki 201,8 punkto, nusileidęs žemiausiai nuo 2012 metų birželio.

Vien kukurūzų kainos rugpjūtį smuko 14 proc., nes prognozuojama, kad kukurūzų derlius šiais žemės ūkio metais padidės 11 proc. iki 957,1 mln. tonų.

Grūdų kainų indeksas, palyginti su liepos mėnesiu, smuko 7,2 proc. iki 210,9 punkto, nusileidęs žemiausiai nuo 2010 metų rugsėjo mėnesio.

Pieno produktų kainų indeksas rugpjūtį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, paūgėjo 1,2 proc. iki 239,1 punkto.

Cukraus kainų indeksas ūgtelėjo 1,1 proc. iki 241,7 punkto ir tai visų pirma lėmė žinia, kad Brazilija, didžiausia pasaulyje cukraus eksportuotoja, vis daugiau cukranendrių naudoja etanoliui, o ne cukrui gaminti.

Augalinių aliejų kainų indeksas paskutinį vasaros mėnesį smuko 3 punktais iki 185,5 punkto, o mėsos kainų indeksas paūgėjo 1,3 proc. iki 175 punktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius