-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malta pakeis sunkumų patiriančią nacionalinę aviakompaniją

Malta kitąmet uždarys nuostolingai dirbančią nacionalinę oro vežėją „Air Malta“ ir vietoj jos įsteigs naują vyriausybei priklausančią aviakompaniją, pranešė premjeras Robertas Abela.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Malta

Maltos vyriausybė daugiau kaip pusantrų metų derėjosi su Europos Komisija, tikėdamasi, kad jai bus leista skirti oro bendrovei maždaug 290 mln. eurų valstybės paramą. Tačiau R. Abela paskelbė, kad Briuselis šį prašymą atmetė, todėl neliko kitos išeities, kaip tik „Air Malta“ uždaryti ir vietoj jos įsteigti naują oro linijų bendrovę.

„Užtikriname, kad Malta ir toliau turės nacionalinę aviakompaniją... Tokią, kuri būtų stipresnė, kuri žertų pelną ir tarnautų šaliai ekonomiškai ir socialiai“, – pabrėžė vyriausybės vadovas.

Pasak R. Alebos, Viduržemio jūros salų valstybė „negali būti priklausoma nuo užsienio aviakompanijų, privalo turėti savo nacionalinę oro vežėją“.

„Air Malta“ paskutinį skrydį atliks 2024-ųjų kovo 30-ąją, likus dviem dienoms iki savo 50-ies metų jubiliejaus. Ją pakeis nauja bendrovė, perimsianti aštuonių „Airbus A320“ orlaivių parką, tačiau aptarnaus mažiau nei pusę dabartinių maršrutų – 17 iš 37.

Maltos vyriausybė nurodė, kad į naują oro vežėją investuojama 350 mln. eurų, iš kurių 50 mln. eurų sudarys jos apyvartinis kapitalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius