-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maro užkrėsto Pauliukų kiaulių komplekso vadovas kalba apie bankrotą

Jonavos žemės ūkio bendrovės, kuriai priklauso Pauliukų kiaulių kompleksas, kur savaitgalį užfiksuotas trečias klasikinio kiaulių maro atvejis rajone, valdybos pirmininkas Andrejus Štombergas užsimina ir apie bankrotą.
Kiaulės
Kiaulės / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Prieš ketverius metus į kompleksą investavome apie 4 mln. litų. Nesinaudojome jokia Europos Sąjungos parama. Dabar viskas eina perniek“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ teigė A.Štombergas., kurį pykdo kalbos, kad esą augintojai kiaules užkrėtė tikėdamiesi draudimo išmokų. Jos nekompensuos patirtų nuostolių.

Milžiniškų nuostolių patirs ne tik Pauliukų žemės ūkio bendrovė. Iš darbo teks atleisti 27 žmones, dirbusius kiaulių komplekse. Jiems teks keliauti į darbo biržą.

Komplekso, kuriame užfiksuotas maro židinys, vertė siekia 10 mln. litų. Bet iš draudimo bendrovės kiaulių augintojai gaus tik apie 3 mln. litų.

Beržų kompleksas, kuriame užfiksuotas pirmasis maro židinys, gali patirti apie 6 mln. litų nuostolių.

Jonavos rajono, į kurį įsisuko kiaulių maras, gyventojai priversti skersti augintas kiaules arba jas pusvelčiui parduoti užplūdusiems supirkėjams. Pirkdami kiaules skersti, jie siūlo tik po 3 litus už kilogramą gyvojo svorio. Iki maro ši kaina buvo dvigubai didesnė.

Jonavos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkė Diana Šutovienė neslėpė, kad ūkiuose aplink kompleksus egzistuoja dar viena rimta problema – daug kiaulių ūkininkai augina jų visai nedeklaravę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius