-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos birža atnaujino darbą po kelių valandų pertraukos

Maskvos vertybinių popierių birža ketvirtadienį anksti ryte paskelbė „sustabdanti“ prekybą, praėjus kelioms valandoms po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie specialios karinės operacijos Ukrainoje pradžią.
Vertybinių popierių birža
Vertybinių popierių birža / 123RF.com nuotr.

„Prekyba visose rinkose buvo sustabdyta. Apie atnaujinimą bus pranešta vėliau“, – buvo sakoma svetainėje paskelbtame pranešime.

Sankt Peterburgo vertybinių popierių birža taip pat pranešė sustabdanti prekybą.

„Birža skelbia draudimą teikti užsakymus ir sudaryti sutartis visais prekybos būdais“, – sakoma jos pranešime ir priduriama, kad draudimas įsigalios „nuo 08.10 val. Maskvos laiku“ (07.30 val. Lietuvos laiku).

Vėliau Maskvos birža pranešė nuo 10.00 val vietos (9.00 val. Lietuvos) laiku atnaujinsianti prekybą.

Iš esmės prekyba rubliais, akcijomis ir ateities sandoriais sustojo dar prieš paskelbiant sustabdymą, nes kotiruotės peržengė biržos nustatytas ribas. JAV dolerio ir rublio kursas pasiekė viršutinę biržos ribą – 84,075 rublio už vieną JAV dolerį. Tokiu kursu buvo perkama daug valiutos, tačiau jis nebegalėjo kilti dėl nustatytų valiutos apribojimų. Panaši situacija buvo ir su euru, kurio kursas rublio atžvilgiu pasiekė 95,2425 rublio už vieną eurą ir dėl apribojimų negalėjo toliau augti.

Panaši padėtis susiklostė ir Rusijos akcijų rinkoje, beveik visos finansinės priemonės, kuriomis buvo prekiaujama rytinėje sesijoje, „nusileido“ ties biržų nustatytų žemesnių lygių ir kotiruotės negalėjo judėti toliau žemyn. Tuo pačiu metu, esant nustatytam kainų lygiui, pasiūla buvo didelė, tačiau pirkėjų praktiškai nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius