Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima grupė“ perka prekybos tinklą Lenkijoje

Bendrovė „Maxima grupė“, valdanti mažmeninės prekybos verslą Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Bulgarijoje, žengia ir į kaimyninės Lenkijos rinką. Šios šalies žiniasklaida tvirtina, kad ši bendrovė jau gavo Lenkijos konkurencijos ir vartotojų apsaugos tarnybos (LKVAT) leidimą įsigyti 24 parduotuves valdančią bendrovę „Aldik Nova“.
„Maxima“
„Maxima“ / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Kaip praneša moje.radio.lublin.pl, LKVAT neprieštarauja, kad lietuvių įmonė perimtų Liubline įsikūrusios bendrovės kontrolę. To paties portalo duomenimis, „Maxima grupė“ Lenkijoje valdo keliolika įmonių, kurios gamina ir parduoda saldumynus.

24 „Aldik Nova“ parduotuvės yra Liublino ir Pakarpatės vaivadijose. LKVAT įsitikinimu, Lietuvos bendrovės atėjimas nesumažins konkurencijos.

Bendrovės „Vilniaus prekyba“, per kitas subholdingo bendroves valdančios mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Bulgarijoje, direktorė ir valdybos pirmininkė Diana Dominienė 15min.lt sakė, kad sandėris jau yra įvykęs, bet dar nebaigtas. „Mes pasirašėme sutartį tam, kad perimtume tinklą ir dabar yra pereinamasis laikotarpis. Abi pusės turi įgyvendinti tam tikras sąlygas ir tai padarius įvyks užbaigimas“, – teigė D.Dominienė.

„Vilniaus prekybos“ vadovė taip pat teigė, kad ateityje galvojama apie plėtrą Lenkijoje, kadangi įsigyjamas prekybos centrų tinklas nėra didelis. „Pagyvensime pamatysime, bet jeigu ten einame – tai turime tokių planų“, – sakė D.Dominienė.

Paklausta, ar parduotuvių pavadinimai bus keičiami ir pasipuoš „Maxima“ vardais, D.Dominienė sakė, kad artimiausiu metu to nebus daroma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius