-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Maximos LT“ apyvarta pernai smuko 12 proc. iki 4,77 mlrd. litų, šiemet taip pat prognozuojamas kritimas

Didžiausio Lietuvos mažmeninės prekybos tinklo „Maxima LT“ apyvarta Lietuvoje smuko 11,6 proc. iki 4,77 mlrd. litų (be PVM). Tai beveik 700 mln. litų mažiau nei 2008-aisiais, kai ji sudarė 5,405 mlrd. litų.
Šalia prekybos centro senamiestyje gyvenantys žmonės priešinasi verslininkų norams plėsti aikštelę.
„Maxima“ parduotuvė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Maxima LT“ planuoja apyvartą šiemet krisiant apie 9 proc. Tačiau didžioji nuosmukio dozė turėtų tekti pirmiesiems metų mėnesiams. Tuo tarpu vasarą, tikimasi, pardavimas liausis riedėti žemyn ir rudeniop pasirodys pirmieji santūraus augimo daigai, rašo „Verslo žinios“.

„Praėję metai verslui buvo nelengvi. Spartų apyvartos mažėjimą fiksavome jau nuo praėjusių metų pradžios, tad prastesni rezultatai nebuvo staigmena. Vis dėlto pernai mums pavyko suvaldyti padėtį, o žingsniai, kurių ėmėmės, davė lauktų rezultatų“, – apibendrino „Maximos LT“ generalinis direktorius Gintaras Jasinskas.

Mažesnę apyvartą, anot jo, lėmė ne tik bendra ekonominė padėtis ir sumenkęs vartojimas. Stiprią įtaką darė politiniai sprendimai bei pakilę mokesčiai.

„Žemyn timptelėjo dukart per metus didintas PVM, panaikintos PVM lengvatos, ypač šviežiai mėsai. Išaugo alkoholio ir rūkalų akcizas, dėl to didėjo ir dar plėsis kontrabanda“, – vardijo jis.

Pernai Lietuvoje uždaryta 15-a neefektyviai dirbančių parduotuvių. Šiemet nuo sausio 1 dienos – dar dvi. Dabar „Maxima“ Lietuvoje valdo 214 parduotuvių.

„Galima sakyti, praėjusių metų apyvartą mes nusipirkome, tai yra vartojimą išlaikėme tik dėl gausių akcijų ir bendrovės sąskaita teikiamų didelių nuolaidų“, – vertino G.Jasinskas.  – Tačiau prognozuojame, kad vasarą ar galbūt rudenį jau pasieksime lūžio tašką, pardavimas, palyginti su atitinkamais 2009-ųjų mėnesiais, liausis kristi, o rudeniop turėtų prasidėti ir nedidelis augimas. Atsigavimu to nepavadinčiau, greičiau stabilizacija.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius