Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima LT“ atsisveikina su litu: nuo šiol kainos – tik eurais

Prekybos tinklas „Maxima“ nuo pirmadienio atsisako dvigubo kainų žymėjimo ir pradeda keisti kainų etiketes. Iki šių metų lapkričio 1 d. visose tinklo parduotuvėse kainos bus rašomos jau tik viena – euro valiuta, rašoma bendrovės pranešime.
Prekybos centro „Maxima“ kasininkės pasiruošusios priimti eurus
Prekybos centro „Maxima“ kasininkės pasiruošusios priimti eurus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pastebime, kad pirkėjai jau priprato prie euro – mūsų parduotuvių ir nemokamos info linijos darbuotojai sulaukia vis mažiau su kainų konvertavimu susijusių klausimų.  Mūsų duomenys rodo ir tai, kad vartojimas pastaraisiais mėnesiais stabilizavosi ir pamažu auga. Tad galvojame, kad atėjo metas gyventi jau tik su euru“, – sako bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.
 
„Maxima“ birželio mėnesį socialiniame tinkle „Facebook“ daryta pirkėjų apklausa rodė, kad tuomet dar didžioji pirkėjų dalis (9 iš 10) konvertavo kainas iš eurų į litus ir  norėjo dar kurį laiką kainas matyti dviem valiutomis – litais ir eurais.

Taip pat apklausos duomenimis, daugiau nei trečdaliui (31,4 proc.) gyventojų teigė, kad reikia daugiau laiko priprasti prie naujos valiutos. Atsižvelgus į šiuos klientų lūkesčius tinklo parduotuvėse buvo nuspręsta dvigubą kainų žymėjimą pratęsti. Vis tik pastarieji keli mėnesiai rodo, kad prie euro jau priprantama ir ypač didesniuose miestuose paklausimų ar su kainų konvertavimu susijusių nesusipratimų beveik nepasitaiko, o vartojimas nuosekliai auga.
 
 Iki šių metų lapkričio 1 d. „Maxima“ darbuotojai  iš viso pakeis apie 5 mln. kainų etikečių.
 
Tuo pačiu tinklo parduotuvėse keisis ir kainų etikečių spalvos – akcijas ir nuolaidas žymės raudona etikečių spalva, taip siekiant atkreipti pirkėjų dėmesį į mažesnę nei įprasta prekių kainą. Reguliarios prekių kainos bus žymimos geltona spalva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius