Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima“ pardavė mobiliojo ryšio bendrovę „Eurocom“

„Maxima“ pardavė jai priklausiusią mobiliojo ryšio bendrovę „Eurocom“. Nuo antradienio oficialus „Eurocom“ savininkas – telekomunikacijų verslo konsultavimo ir valdymo paslaugas teikianti lietuviško kapitalo bendrovė – UAB „Telco Consulting Group“ (TCG).
„Maxima“
„Maxima“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Esame mažmeninės prekybos tinklas ir siekiame išgryninti bei optimizuoti savo veiklą, pagrindinį dėmesį skirdami ne šalutinems veikloms, o prekybos procesui, todėl manome, kad sprendimas parduoti mums priklausiusią mobiliojo ryšio bendrovę yra pasvertas, logiškas ir motyvuotas žingsnis“,  – išplatintame pranešime cituojamas „Maximos LT“ generalinis direktorius Gintaras Jasinskas.

Pasak G.Jasinsko, veiklos išgryninimo praktika sunkmečiu padės bendrovei „Maxima“ užtikrinti optimalų prekybos proceso plėtojimą bei didesnę visų prekybos proceso grandžių kontrolę. „Susitelksime į tai, kas mums dabar svarbiausia“, – sako G.Jasinskas.

Derybos dėl „Eurocom“ pirkimo buvo vedamos su keliomis telekomunikacijų bendrovėmis. Mobiliojo ryšio bendrovė „Eurocom“ buvo parduota geriausias sąlygas pasiūliusiam investuotojui – UAB „Telco Consulting Group“ (TCG), kuris perėmė ne tik bendrovės valdymą, bet ir visus jos įsipareigojimus klientams, partneriams bei darbuotojams. „Veiklos tęstinumas ir esamų įsipareigojimų vykdymas buvo viena iš pagrindinių „Eurocom“ sandorio sąlygų“, – aiškino G.Jasinskas.

Siekiant užtikrinti bendrovės darbo ir bendradarbiavimo su strateginiais partneriais tęstinumą, direktoriaus pareigas ir toliau patikėta eiti Gediminui Jovaišai, UAB „Eurocom“ vadovaujančiam nuo 2007 metų.

„Eurocom“ struktūra ir veiklos kryptis nesikeičia, tiesiog bendrovės akcijos pereina į kito akcininko rankas. „Eurocom“ tęs savo veiklą ir vykdys savo įsipareigojimus klientams bei partneriams“, – sako UAB „Eurocom“ direktorius Gediminas Jovaiša. Pasak jo, vienas iš pagrindinių naujojo akcininko bendrovei keliamų tikslų – išlikti konkurencingiems ir didinti bendrovės pelningumą.

Virtualus ryšio operatorius „Eurocom“ savo veiklą pradėjo 2001-ųjų gegužę. Nuo 2003 metų pradžios, demonopolizavus Lietuvos telekomunikacijų rinką, „Eurocom“ pradėjo teikti fiksuoto ryšio paslaugas, o 2003-iųjų liepos mėnesį – ir mobiliojo ryšio paslaugas. Bendrovė dirba pelningai. „Eurocom“ oficialiai paskelbtos finansinės atskaitomybės duomenimis, 2008 m. bendrovės ikimokestinis pelnas siekė 1,61 mln. litų.

Nuo 2001 m. didžiausias ir vienintelis UAB „Eurocom“ akcininkas buvo bendrovė „Maxima LT“. Šiuo metu „Maximai LT“, priklauso „teleMAXIMA“ ryšio paslaugas teikianti bendrovė „Eurocom Plius“ bei fiksuoto ryšio paslaugas teikianti UAB „Eurocom SIP“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius