Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mažeikių nafta“ atiteks arabams? (atnaujinta 16.58 val.)

Didžiausia Lenkijos naftos bendrovė „PKN Orlen“ gali sudaryti sandorį su Artimųjų Rytų šalių naftos įmonėmis. Už naftos žaliavą ji pasiūlytų naftos perdirbimo paslaugas, o gal ir savo įmonių akcijų.
„Mažeikių nafta“
„Mažeikių nafta“ / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Šią žinią, turėsiančią įtakos ir Lietuvai, skelbia naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi Lenkijos dienraštyje „Dziennik“ išsakytais „PKN Orlen“ valdybos pirmininko Jaceko Krawieco žodžiais.

Lenkijos naftos įmonės valdybos pirmininkas teigia, kad už naftos žaliavą partneriams iš Artimųjų Rytų būtų pasiūlyta galimybė dalyvauti perdirbant šią naftą, „pavyzdžiui, „Mažeikių naftoje“ ir partnerystė pardavinėjant naftos produktus „PKN Orlen“ mažmeniniame tinkle."

J.Krawiecas taip pat pareiškė, kad „teoriškai įmanoma“, jog ateityje Artimųjų Rytų kompanijoms gali būti perleista dalis „PKN Orlen“ arba jos padalinio – „Mažeikių naftos“ akcijų, tačiau tam turėtų pritarti Lenkijos Vyriausybė, kuriai priklauso kontrolinis įmonės akcijų paketas.

„Mažeikių nafta“ nekomentuoja

„Mažeikių naftos“ atstovas teigia tokį pranešimą matęs, tačiau galimų pokyčių nekomentuoja ir sako, kad reikėtų kreiptis tiesiai į Varšuvą, į „PKN Orlen“ atstovus, kurie ir paskleidė tokią žinią. „Taip sakė „PKN Orlen“, o ne „Mažeikių nafta“. Mes neturime jokios informacijos ir negalime nieko komentuoti, – 15min.lt sakė „Mažeikių naftos“ atstovas spaudai Jacek Jan Komaras.

Anot jo, „PKN Orlen“ turi 7 gamyklas ir ji pati nuspręs, kurioje iš jų Artimųjų Rytų nafta bus perdirbama. Paklaustas, ar toks sandoris apskritai gali būti svarstomas, ir kodėl „PKN Orlen valdybos pirmininkas Jacekas Krawiecas mini būtent „Mažeikių naftą“, J.J.Komaras sakė: „Mes šiandien dirbame pilnu pajėgumu, todėl tuo labiau negaliu nieko pakomentuoti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius