Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažmeninė prekyba per metus padidėjo 5 proc.

Mažmeninės prekybos apimtys Lietuvoje, išskyrus automobilių pardavimą ir remontą bei maitinimo ir gėrimų įmones, šių metų sausį buvo 658,4 mln. eurų (be PVM) – 5 proc. daugiau (palyginamosios kainomis) nei 2015-ųjų sausio mėnesį. Nepašalinus darbo dienų skaičiaus įtakos, metinis mažmeninės prekybos apimčių augimas siekė 5,4 procento.
Eurai
Eurai / 123rf nuotr.

Variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta šiemet sausį siekė 176,9 mln. eurų ir, palyginamosios kainomis, buvo 10,4 proc. didesnė nei tą patį 2015-ųjų mėnesį, maitinimo ir gėrimų įmonių apyvarta išaugo 8,3 proc. iki 41,8 mln. eurų, pranešė Statistikos departamentas.

Nepašalinus darbo dienų skaičiaus įtakos, variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta per metus padidėjo 7,3 proc., o maitinimo ir gėrimų įmonių apyvarta – 7,9 procento.

Mažmeninės prekybos įmonių, prekiaujančių maisto prekėmis, alkoholiu ir tabaku, apyvarta per metus, palyginamosios kainomis, padidėjo 2,7 proc., ne maisto prekėmis (neįskaitant automobilių ir degalų) prekiaujančių įmonių – 7,7 proc., automobilių degalų mažmeninės prekybos įmonių – 4,8 procento.

Sausio mėnesį, palyginti su 2015-ųjų gruodžiu, mažmeninės prekybos apimtys Lietuvoje, išskyrus automobilių pardavimą ir remontą bei maitinimo ir gėrimų įmones, smuktelėjo 0,3 proc., o nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos užfiksuotas 24,6 proc. sumažėjimas.

Per mėnesį įmonių, prekiaujančių maisto prekėmis, alkoholiu ir tabaku apyvarta sumenko 0,3 proc., prekiaujančių ne maisto prekėmis – 0,7 proc., automobilių degalų mažmeninės prekybos įmonių – ūgtelėjo 0,3 proc. palyginamosiomis kainomis.

Variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta per mėnesį sumenko 1,9 proc. palyginamosiomis kainomis (nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos – smuko 12,3 proc.), maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos įmonių apyvarta sumažėjo 1,1 proc. (nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos – 9,6 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius