Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažos palūkanos už indėlius „pakvietė“ bankus iš užsienio žengti į Lietuvos indėlių rinką

Bankai.lt portale, indėlių palyginimo lentelėje, galite išvysti Lietuvos rinkai neįprastus Austrijos ir Čekijos bankus bei jų siūlomas palyginti aukštas indėlių palūkanas. Galimybę padėti indėlį šių šalių bankuose bei uždirbti iš indėlių palūkanų suteikia internetinė indėlių platforma „Raisin“. Ji suteikia galimybė internetu padėti indėlį, kuris bus apdraustas iki 100 tūkst. eurų.
Bankai.lt portale galite sužinoti kuriame banke ar unijoje siūlomos didžiausios palūkanos už indėlius
Bankai.lt portale galite sužinoti kuriame banke ar unijoje siūlomos didžiausios palūkanos už indėlius / Bankai.lt nuotr.
Temos: 2 Investicijos Bankas

Indėliai tai patogus ir saugus būdas uždirbti pinigų iš turimų santaupų. Kone visi Lietuvoje veikiantys bankai ir indėlius padėti siūlančios unijos moka draudimo įmokas, tai reiškia, kad kiekvieną savo indėlininką yra apdraudusios iki 100 tūkst. eurų sumos. Indėlių draudimas – tai saugiklis klientui. Jeigu indėlio dydis nėra didesnis nei 100 tūkst. eurų, tampa praktiškai nesvarbu, kur dėsite indėlį, svarbu tik tinkamai pasirinkti ir žinoti, kur didžiausios palūkanos už indėlius.

Populiariausias yra terminuotasis indėlio tipas už kurį mokamos didžiausios indėlio palūkanos. Šio indėlio esmė – uždarbis išmokamas tik po fiksuoto laikotarpio. Šiuo metu už 1 metų laikotarpio terminuotąjį indėlį Lietuvoje veikiančiuose bankuose uždirbsite iki 0,8 proc., o unijose iki 2 proc. metinių palūkanų. Dėl tokių mažų indėlių palūkanų į Lietuvą bando žengti ir Austrijos bei Čekijos bankai. Visų Lietuvoje veikiančių, „Raisin“ atstovaujamų bankų bei daugelio unijų nuolat atnaujinamas indėlių palūkanas galite palyginti Bankai.lt portale.

Lietuviams suteikiama galimybė padėti indėlį internetu Austrijos ir Čekijos bankuose

Nuo 2016 m. lapkričio mėnesio į Lietuvos indėlių rinką su „Raisin“ indėlių platforma bandantys prasibrauti austrų „Euram bank“ ir čekų „J&T bank“ bankai šiuo metu siūlo patrauklias indėlių palūkanas. Austrijoje įkurtas ir gerą reputaciją turintis „Euram bank” šiuo metu už 1 metų indėlį siūlo 0,75 proc., o už 2 metų indėlį net 1,05 proc. metinių palūkanų. Kitas užsienio bankas „J&T bank“ iš Čekijos už 1 metų indėlį siūlo 0,7 proc., o už 2 metų indėlį 0,8 proc. metinių palūkanų.

„Raisin“ yra internetinė indėlių platforma, kuri bendradarbiauja su Europoje veikiančiais bankais. Naudodamiesi šia platforma Lietuvos piliečiai šiuo metu gali padėti indėlius Čekijos ir Austrijos bankuose, o indėliai iki 100 tūkst. eurų sumos bus 100 proc. apdrausti. Artimiausiu metu „Raisin“ planuoja pasirašyti bendradarbiavimo sutartis su naujais bankais ir pristatyti naujus produktus. Vokietijoje „Raisin“ priklauso ir jau 3 metus sėkmingai veikia vietinė indėlių platforma „WeltSparen“, kurią vienija jau net 22 bankai. „Raisin“ internetinė indėlių platforma yra skirta įvairioms Europos Sąjungos šalims, tarp jų ir Lietuvai.

Kaip veikia „Raisin“ indėlių platforma?

3 paprasti žingsniai atidaryti „Raisin“ paskyrą:

1) Apsilankykite www.raisin.com ir nemokamai užsiregistruokite. Atlikdami registraciją turėsite internetu pateikti savo paso ar asmens tapatybės kortelės kopiją bei pervesti 10 centų tapatybės patvirtinimui;

2) Kai bus patvirtinta jūsų tapatybė, el. paštu ir registruotu laišku gausite prisijungimo duomenis prie „Raisin“ internetinės bankinės sistemos;

3) Prisijunkite prie sistemos, pasirinkite norimo banko indėlio pasiūlymą, perveskite norimą investuoti sumą, o visus kitus dokumentus „Raisin“ jums atsiųs. Indėlis su uždirbtomis palūkanomis į jūsų „Raisin“ sąskaitą bus automatiškai pervestas tuomet, kai pasibaigs indėlio laikotarpis.

Bankai.lt nuotr./Raisin indėlio atidarymo schema
Bankai.lt nuotr./Raisin indėlio atidarymo schema

Ar tikrai su „Raisin“ yra saugu?

Pinigai, kuriuos lankytojai investuoja per „Raisin“ platformą, visuomet yra draudžiami pagal šalį, kurioje registruotas pasirinktas bankas. Kiekvieno kliento sąskaita yra apdrausta iki 100 tūkst. eurų pagal EU direktyvas 1994/19/EC, 2009/14/EC ir 2014/49/EU. Per „Raisin“ internetinę platformą galima investuoti ne daugiau nei 100 tūkst. eurų, tad visi investuoti pinigai yra apdraudžiami. Kadangi ši internetinė platforma Lietuvoje yra palyginti nauja, siūlytina atidžiai perskaityti sutartis ir sąlygas. Pastebėjus netikslumų ar nusiskundimų, patartina nedelsiant susisiekti su Bankai.lt administracija.

Kaip pasirinkti tinkamiausią banką ar uniją savo indėliui?

Natūralu, kad geriausia dėti indėlį ten, kur yra saugu ir kur siūlomos didžiausios indėlio palūkanos. Informacija apie indėlius ir jų palūkanas Bankai.lt portale yra nuolat atnaujinama, ji gaunama iš visų Lietuvoje veikiančių bankų bei daugelio kredito unijų, tad yra patikima. Įdomus faktas, kad didžiausi bankai „Swedbank“, SEB, DNB ir „Nordea“, kurių pagrindinis bankinis produktas yra būsto paskolos su patraukliausiomis būsto paskolų palūkanomis, siūlo nepatraukliausias palūkanas už terminuotuosius indėlius.

Bankai.lt nuotr./Didžiausias palūkanas siūlantys bankai ir unijos Lietuvoje
Bankai.lt nuotr./Didžiausias palūkanas siūlantys bankai ir unijos Lietuvoje

Bankai.lt duomenimis, šiuo metu didžiausias palūkanas bankuose už indėlius siūlo „MT bank“, „Citadele“, „Euram bank“ (internetu per „Raisin“), „J&T bank“ (internetu per „Raisin“), „Medicinos bankas“ ir Šiaulių bankas. Didžiausias indėlių palūkanas tarp unijų siūlo Akademinė, Pareigūnų, Vilniaus kredito bei Šeimos kredito unijos. Kredito unijose siūlomos indėlių palūkanos yra pastebimai aukštesnės nei bankuose. Taip yra todėl, kad pats unijų mechanizmas, administracinės išlaidos, siūlomų produktų įvairovė yra mažesnė. Unijos pagrindinis modelis yra surenkami indėliai, o juos įdarbinant išduodamos paskolos bei investuojama į kitus pelningus finansavimo instrumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius