-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medaliai – dabarties iššūkius įveikusiam verslui

Už pastatytą naują laivą, rekonstruotą tunelį, vėl Lietuvoje pradėtą gaminti rapsų aliejų, sukurtą naują aromatizuotą gazuotą degtinę ir už daugelį kitų gaminių vakar šalies įmonėms išdalyti „Lietuvos metų gaminio 2009“ aukso ir sidabro medaliai. Kaip ir kasmet, šalies verslo lyderiams įteikti Petro Vileišio ir kitų nominacijų apdovanojimai.
„Metų gaminio“ laureatai atsiėmė medalius, o premjerui A.Kubiliui (kairėje) visų šalies gamintojų vardu įteikta speciali „antikrizinė“ dovana.
„Metų gaminio“ laureatai atsiėmė medalius, o premjerui A.Kubiliui (kairėje) visų šalies gamintojų vardu įteikta speciali „antikrizinė“ dovana. / LŽ nuotr.

Šalyje svarbiausio verslo bendruomenės pripažinimo ir įmonių gaminamos produkcijos įvertinimo konkurso „Lietuvos metų gaminys 2009“ ekspertų ir įvairioms pramonės ir verslo šakoms atstovaujanti galutinė komisija penkiolikoje grupių nominavo 94 gaminius ir paslaugas.

Vakar ministras pirmininkas Andrius Kubilius ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Bronislovas Lubys Vilniuje, Vyriausybės rūmuose, apdovanojo nugalėtojus 89 aukso ir 5 sidabro medaliais. O „Metų gaminio“ laureatai visų šalies gamintojų vardu įteikė premjerui specialią „antikrizinę“ dovaną.

Verslas nesustojo

Įteikdamas vertingus apdovanojimus premjeras A.Kubilius pasidžiaugė, kad verslas, nors metai buvo sudėtingi, nesustojo, o ekonomika rodo aiškius atsigavimo požymius. „Tai leidžia tikėtis, kad kiti metai bus optimistiškesni. Šis verslo žmonėms skirtas renginys yra galimybė pasidžiaugti metų gaminiais ir viena iš tų puikių Pramonininkų konfederacijos tradicijų, kuri tampa ypač graži besibaigiančiais metais“, – kalbėjo premjeras. A.Kubilius taip pat padėkojo LPK ir kitiems verslininkams už bendradarbiavimą kuriant ir pasirašant Nacionalinį susitarimą, pagal kurį reikės dirbti kitais metais.

LPK prezidentas B.Lubys sakė pastebintis, kad sunkmetis skatina šalies įmones dar aktyviau ieškoti naujų verslo sprendimų, kurti naujus produktus, paslaugas. „Todėl labai svarbu, kad nuo verslo poreikių neatsiliktų šalies vykdomoji valdžia, priimdama reikalingus teisės aktus. Tenka konstatuoti, jog energetikos klausimai, susiję su laisvos elektros rinkos ir elektros biržos atsiradimu, vis dar yra chaotiški. Turi būti daromi rimti žingsniai, kad pramonė kitąmet elektrą gautų be pertrūkio. Lygiai taip pat neturi būti užkirsti keliai apsirūpinti gamtinėmis dujomis iš kitų, pigesnių, šaltinių“, – dėstė B.Lubys. Jo teigimu, jau tryliktą kartą šalies verslui įteikiami apdovanojimai prisideda prie lietuviškos produkcijos konkurencingumo didinimo ir plėtros vidaus bei užsienio rinkose.

LPK viceprezidentas Juozas Magelinskas pažymėjo, kad šiemet vertinti teiktų gaminių paraiškų nesumažėjo, kad vertinti pateikiami iškirtinai geriausi įmonių sukurti gaminiai. Konkurso „Lietuvos metų gaminys“ pagrindinis tikslas – didinti aukštos kokybės lietuviškos produkcijos konkurencingumą, pristatyti ir įtvirtinti šalies pramonės produkciją, prekes bei paslaugas vietinėje ir tarptautinėje rinkoje, skatinti rinktis kokybišką lietuvišką produktą ir taip prisidėti prie Lietuvos verslo plėtros.

Medaliais pasidabinę gaminiai

Maisto pramonės grupėje šiemet aukso medaliais apdovanoti šie Lietuvos įmonių gaminiai: „Agotos“ šviesi grūdėtoji duona, „Agotos“ tamsi duona, „Daumantų“ majonezas „Be jokių E“, „Kauno grūdų“ visaverčiai lesalai viščiukams broileriams, „Kleboniška“ šaltai

rūkyta dešra ir dešrelės, „Proginė“ duona, „Tarybinis“ sprandinės šašlykas, „Valstiečių“ duona, alus „Blindos Ekstra“, „Kalnapilis Grand“ ir „Tauras Ekstra“, aromatizuota degtinė „Sobieski su kava“, aštrus meksikietiškas padažas „Salsa“, atvėsintas viščiukas broileris, degtinė „Lietuviška Bajorų premium“, ekologiška tamsi „Tėvo“ duonelė, ekologiški „Bios“ jogurtai, fermentinis sūris „Džiugas“, gazuota aromatizuota degtinė „Boom“, „Senolių“ 30 proc. riebumo grietinė, „Dauparų žuvies“ karštai rūkytos karšių išklotinės, karštai rūkytos dešrelės „Be konservantų“, kremo likeris „Dama“, lydytas sūris „Nida“, Kėdainių konservų fabriko majonezas be konservantų su medumi ir grūdėtomis garstyčiomis, marinuoti viščiukų sparneliai „Fiesta“, „ARVI kalakutų“ mažai parūkyta kalakutų krūtinėlė, meduoliai „Baravykai“, natūralus mineralinis vanduo „Rasa“, „Marijampolės pieno konservų“ nesaldintas sutirštintas sterilizuotas 4 proc. riebumo pienas, pyragėlis „Marcipaninis sukutis“, rapsų aliejus „Tyras originalusis“, „Gamtos“ 0,3 proc. riebumo raugintos pasukos, saldainių rinkinys „1000 Lietuva“, sausas visavertis suaugusių šunų ėdalas „Araton. Lamb Rice“, SLIM DRIVE, vynuoginis-citrinų skonio sorbetas su L-karnitinu, VIČI snieginių krabų lazdelės, vafliniai saldainiai „Triukas“, VIČI česnakų skonio kalmarų juostelės, VIČI jūros gėrybių kokteilis krapų skonio sūryme, „Karališkos“ virtos dešrelės, alus „Volfas Engelman Imperial Porteris“.

Aprangos ir tekstilės pramonės grupėje auksu įvertinti baldinis audinys „Venecija“, daugiafunkcis bliuzonas žvejams ir medžiotojams, inovatyvus gaminys, pagamintas iš antimoskitinių verpalų, sportinis kostiumas „Fitness“.

Mašinų ir įrengimų pramonės grupėje aukso medalius įmonėms pelnė automatinis PET taros formavimo įrenginys LITO 4, automatizuotas centrinio šildymo katilas „Kalvis-320 M-1“, duonos pjaustyklė DP-4-2M, elektros jungiklių ir lizdų serija „eXPress XP 500“, laivas WINDLIFT 1, lempa TERRALUX LED, manevrinis šilumvežis TEM TMH, priešgaisrinė sklendė SKP-M, televizorius DUR236F41BGT4CI.

Statybos ir statybinių medžiagų pramonės grupėje auksu sužibo UAB „Veikmė“ pastatytas „Pasyvus namas“, UAB „Saint-Gobain statybos gaminiai“ sukurtas betoninis gaminys, UAB „Dastra“ dažyta tvora „Karmen“, AB „Kauno tiltai“ ir UAB „Volkerrail Lietuva“ atlikta Kauno miesto geležinkelio tunelio rekonstrukcija, AB „Montuotojas“ Panevėžio elektrinės katilinės rekonstrukcija, AB Panevėžio statybos tresto pastatyta Panevėžio universali sporto arena CIDO ARENA, AB „Iglus“ – Šiaulių prekybos ir pramogų centras „Akropolis“, UAB „NCC titanas“ – Klaipėdos prekybos ir verslo centras „Herkaus galerija“, UAB „Molesta“ – SBA administracinis pastatas „GREEN Hall“ Vilniuje, UAB „Skirnuva“ rekonstruotos Druskininkų sveikatingumo centro „Radnyčėlė“ gydyklos, UAB „Baltic Construction Development Group“ atlikta, nestabdant gamybos, UAB „Tauragės medis“ gamybos pastato rekonstrukcija, pašalinta laikomoji kolona, UAB „Paroc“ universalios vandens vatos plokštės, UAB „Stamita“ fasadinės aliuminio-stiklo konstrukcijos.

Ekologijos ir aplinkosaugos pramonės grupėje aukso medalis atiteko UAB „Traidenis“ už buitinių nuotekų valymo įrenginį ir VšĮ „Grunto valymo technologijos“ už naftą oksiduojančių mikroorganizmų terpės gavimo būdą ir tokiu būdu gautą terpę.

Chemijos pramonės grupėje medaliai skirti įmonių „Achempak“, „Naujoji Ringuva“, „Orion Global pet“, „Koslita“, „Achemos“ filialo „Gaschema“ ir V.Saldžiūno firmos „Baltvita“ gaminiams.

Farmacijos pramonės grupėje įvertintos bendrovės „Valentis Pharma“, „Aconitum“, „Vitaforce“, „Gamtos namai“.

Baldų pramonėje – UAB „Lauksva“ minkštų baldų komplektas „Uldė“.

Paslaugų grupėje auksas atiteko UAB „Lodvila“ už asmens tapatybės kortelę ir Norvegijos jūrininko knygelę, AB „Eglės“ sanatorijai – už baltojo purvo aplikaciją su eteriniais aliejais.

Informacinių technologijų grupėje auksu apdovanota UAB „Fima“ už sukurtą AB „Lietuvos geležinkeliai“ duomenų centrą.

Sidabro medalius įmonėms pelnė „Nuttys“ kviečių pagalvėlės su lazdyno riešutų kremu, VIČI krabų lazdelės su varškės ir krapų įdaru, „Iškylautojų“ Jončedaro sūrio gabaliukai su prieskoniais, antžeminis gaisrinis hidrantas HA-1 ir alus „Tauras Tradicinis“.

Išskirtiniai prizai

LPK, siekdama pagerbti Petrą Vileišį ir priminti jo nuopelnus šaliai, P.Vileišio premijas vakar įteikė: Robertui Dargiui, Tautvydui Barščiui, Mantui Kavaliauskui, Justinui Butkevičiui, Aidui Malakauskui ir Pauliui Turskiui.

Kasmetinio konkurso „Inovacijų prizas“ tikslas – skatinti verslų mąstymą, technologinę plėtrą ir suteikti įmonėms galimybę įvertinti savo konkurencingumą bei inovatyvumą. 2009 metų „Inovatyvių įmonių“ kategorijoje apdovanotos 6 įmonės; kategorijoje „Inovatyvus produktas“ įvertintos 3 įmonės; kategorijoje „Inovatyvus jaunasis verslininkas“ apdovanoti Algirdas Unguvaitis ir Antanas Lukaševičius. 2009 metų „Inovacijų šaukliu“ šiemet tapo interneto projektas http://mokslofestivalis.eu

Išdalyti ir „Sėkmingai dirbančios įmonės 2009“ prizai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius