Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medicinos bankas nesilaikė nurodymų – vadovai ir savininkas iškviesti į Lietuvos banką

UAB Medicinos bankas neįvykdė Lietuvos banko duoto privalomo nurodymo neskolinti su tą banką kontroliuojančiu asmeniu ir jo įmonėmis. Todėl vadovai ir savininkas Saulius Karosas iškviesti į Lietuvos banką pasiaiškinti. Be to, Lietuvos bankas pastebi, kad Medicinos banko kapitalo pakankamumo rodiklis yra mažiausias bankų sistemoje.
Medicinos bankas
Medicinos bankas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tokį nurodymą Lietuvos bankas davė UAB Medicinos bankui praėjusiais metais, kai jam skyrė baudą už teisės aktų pažeidimus. Tačiau Lietuvos banko Priežiūros tarnyba nustatė, kad bankas 2017 m. spalio 17 d. sudarė vieną sandorį, dėl kurio kilo banko piniginis reikalavimas Medicinos banką kontroliuojančio asmens netiesiogiai kontroliuojamai įmonei, skelbiama Lietuvos banko pranešime.

Teigiama, kad šiais veiksmais Medicinos bankas pažeidė Lietuvos banko valdybos nutarimo nuostatą, draudžiančią skolinti Medicinos banką kontroliuojančiam asmeniui ir jo tiesiogiai ar netiesiogiai kontroliuojamoms įmonėms.

Atsižvelgiant į tai, kad dar iki pažeidimo svarstymo Lietuvos banko valdyboje Medicinos bankas pažeidimą pašalino, bankui skirta poveikio priemonė – viešas paskelbimas apie buvusį pažeidimą. Lietuvos banko valdyba taip pat įpareigojo Medicinos banko stebėtojų tarybos pirmininką Irmantą Kamieną ir administracijos vadovę Dalią Klišauskienę per 10 dienų atvykti į susitikimą Lietuvos banke ir paaiškinti apie pažeidimo nagrinėjimo metu nustatytas aplinkybes, banko kapitalo stiprinimo planus, kadangi banko kapitalo pakankamumo rodiklis yra mažiausias bankų sistemoje jau keletą metų ir tik su nedidele atsarga viršija reikalaujamą rodiklį.

Susitikimas Lietuvos banke numatytas gegužės 9 d. Atvykti į Lietuvos banką pakviestas ir Medicinos banko pagrindinis akcininkas Saulius Karosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius