Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medienos plokščių fabrikai kuria planus gamybai naudoti perdirbamas medžiagas

Lietuvoje veikiantys medienos plokščių fabrikai, Švedijos koncernui „Ikea“ reikalaujant, palaipsniui, iki 2030 metų, plokštę pradės gaminti iš perdirbamų medžiagų, o tai reiškia, kad iš aplinkinių šalių teks įvežti didžiulius kiekius naudotų baldų, medinės pakuotės, padėklų, penktadienį rašo portalas vz.lt.
Mediena
Mediena / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Verslas Mediena

Pasak „Homanit Lietuvos“ direktoriaus Andriaus Ostrausko, planai ir paskaičiavimai dėl perdirbamų medžiagų naudojimo yra, tačiau jis abejoja, ar bus reikiamas kiekis medienos atliekų perdirbimui.

VMG grupės generalinis direktorius Egidijus Mockus sako, kad kol kas neinvestuos į perdirbtos medienos naudojimą plokščių gamybai: „Žiūrėsime, kaip Kazlų Rūdos įmonei seksis apsirūpinti perdirbimui skirta mediena. Minimalų perdirbimą Klaipėdoje jau turime, bet dar nedideliu pajėgumu“.

Kazlų Rūdos medžio drožlių ir baldų gamybos įmonei „Ikea Industry Lietuva“ išduotame Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidime nustatytas galimas perdirbti medienos atliekų kiekis 600 tūkst. kub. metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius