-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medvilnės kainos Jungtinėse Valstijose pakilo aukščiausiai per dešimtmetį

Medvilnės kainos Jungtinių Valstijų rinkoje per pastarąsias dešimt biržos prekybos sesijų išaugo 18 proc. ir pakilo aukščiausiai nuo 2011-ųjų rugsėjo – iki 1,05 dolerio už svarą.
Medvilniniai drabužiai
Medvilniniai drabužiai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kaina Medvilnė

Anot rinkos ekspertų, šių kainų spurtą sukėlė medvilnės paklausos Kinijoje augimas.

Kitų žaliavų kainos Valstijose šiemet taip pat ūgtelėjo dėl padidėjusios paklausos bei tiekimo sutrikimų. Pavyzdžiui, grūdų, įskaitant kukurūzų, brangimas, siejamas su sausra JAV bei kitose šalyse, tačiau medvilnės kainų kilimo priežastys kitos, pažymi „The Wall Street Journal“.

Kadenciją dabar jau baigęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pernai uždraudė į šalį importuoti drabužius ir kitą medvilnės produkciją iš pagrindinio Kinijos medvilnės gamybos regiono – Sindziango Uigūrų krašto, įtariant priverstinio uigūrų darbo naudojimą.

Kita vertus, JAV įmonės vis dar gali importuoti Kinijos pagamintus medvilnės gaminius, jei žaliavinė medvilnė buvo auginama ne šioje šalyje. Tuo tarpu Kinija importuoja medvilnę, daugiausia amerikietišką, kad galėtų gaminti prekes ir jas realizuoti Jungtinėse Valstijose.

JAV Žemės ūkio departamento duomenimis, nuo šių prekybos metų pradžios (rugpjūčio 1-osios) medvilnės eksporto apimtys iš JAV į Kiniją, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo 83 procentais. USDA prognozėmis, medvilnės paklausa Kinijoje šiais prekybos metais ūgtels maždaug ketvirtadaliu iki 8,9 mln. tonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius