Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikos prezidentas kreipsis į N.Pelosi dėl paramos ratifikuojant prekybos susitarimą

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras antradienį pranešė ketinantis kreiptis laišku į JAV Atstovų Rūmų lyderę demokratę Nancy Pelosi, prašydamas jos paramos ratifikuojant naująjį JAV, Meksikos ir Kanados prekybos susitarimą (USMCA).
Andresas Manuelis Lopezas Obradoras
Andresas Manuelis Lopezas Obradoras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Meksiką, kuri siunčia 80 proc. savo eksporto į Jungtines Valstijas, neramina tai, kad susitarimo ratifikavimo procesas beveik sustojo, Jungtinėms Valstijoms ruošiantis naujiems prezidento rinkimams ir vykstant tyrimui dėl prezidento Donaldo Trumpo apkaltos.

N.Pelosi, demokratinės opozicijos lyderė, laikanti raktus į susitarimo ateitį Atstovų Rūmuose, išreiškė abejonių dėl tam tikrų prekybos susitarimo aspektų, kurį D.Trumpas spaudžia ratifikuoti.

Ji ir kiti demokratai išreiškė skepticizmą dėl susitarime numatytų priemonių, skirtų apsaugoti amerikiečių darbuotojus, ir reikalauja geresnių darbo sąlygų Meksikoje, kuri siūlo pigią konkurencinę darbo jėgą.

„Šiandien išsiųsiu jai [N.Pelosi] laišką, kuriame paaiškinu mūsų poziciją ir paprašysiu palaikymo ratifikuojant susitarimą JAV Atstovų Rūmuose“, – spaudos konferencijoje pažymėjo A.M.Lopezas Obradoras.

Trijų šalių vadovai lapkritį pasirašė USMCA, skirtą pakeisti 25 metus galiojusį Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos susitarimą (NAFTA), kurį D.Trumpas reguliariai pavadindavo blogiausiu JAV istorijoje pasirašytu prekybos sandoriu.

Naujasis susitarimas turi būti ratifikuotas visų trijų šalių įstatymų leidėjų. Vienintelė iki šiol tai padarė Meksika, kurios ekonomika nukentėjo nuo neapibrėžtumo, susijusio su santykiais su pagrindine prekybos partnere.

N.Pelosi praėjusią savaitę pareiškė, kad Atstovų Rūmai „linksta“ į susitarimo ratifikavimą.

„Stengiamės atrasti bendrą pagrindą su prezidentu. Jis visada to norėjo. Mes to taip pat norime“, – pareiškė ji.

A.M.Lopezas Obradoras antradienį turėjo susitikti su JAV Atstovų Rūmų demokratų delegacija, atvykusia į Meksiką.

Meksikos prezidentas pažymėjo ketinantis paraginti N.Pelosi siekti „greito ratifikavimo“, kad „šis svarbus klausimas, kuris bus naudingas visų trijų šalių ekonomikai, nepranyktų ir jo „nesuterštų“ kampanija“, skirta 2020 metų lapkričio mėnesį vyksiantiems Jungtinių Valstijų prezidento rinkimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius