Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metinė infliacija Latvijoje birželį pasiekė 3 proc.

Vartotojų kainos Latvijoje birželį, palyginti su gegužės mėnesiu, paaugo 0,3 proc., o metinė infliacija sudarė 3 proc., parodė šalies statistikos tarnybos paskelbti duomenys. Palyginti su 2018 metų birželiu, prekių kainos pakilo 3,1 proc., o paslaugų kainos – 2,9 procento.
Latvijos vėliava
Latvijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiausią poveikį metinei infliacijai padarė pabrangę maisto produktai ir gaivieji gėrimai, būsto prekės ir paslaugos, alkoholiniai gėrimai ir tabako gaminiai, poilsio ir kultūros prekės ir paslaugos, taip pat viešbučių ir restoranų paslaugos.

Vien maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos per metus pakilo 4,1 procento.

Daržovės pabrango 17,6 proc., miltai ir kiti grūdų produktai – 12,2 proc., kiauliena – 12 proc., makaronai – 8,9 proc., duona – 8,4 proc., mėsos produktai – 7,9 proc., o grietinė – 6,1 procento.

Tačiau kava atpigo 7,2 proc., švieži vaisiai – 2,8 proc., o paukštiena – 1,1 procento.

Vidutinės alkoholinių gėrimų ir tabako gaminių kainos per metus pakilo 4,7 proc., o būsto prekės ir paslaugos pabrango 4,2 procento.

Poilsio ir kultūros paslaugų grupėje vidutinės kainos pakilo 3 proc., o viešbučių ir restoranų paslaugos pabrango 4,8 procento.

Palyginti su gegužės mėnesiu, prekių kainos Latvijoje paaugo 0,1 proc., o paslaugų kainos – 0,9 procento.

Per mėnesį pabrango alkoholiniai gėrimai ir tabako gaminiai, taip pat su poilsiu ir kultūra susijusios prekės ir paslaugos. Be to, pakilo kainos įvairių prekių ir paslaugų kategorijoje, tačiau atpigo drabužiai ir avalynė.

Beje, vartotojų kainos Latvijoje pirmąjį vasaros mėnesį buvo 9,7 proc. didesnės negu 2015 metų birželį. Prekės buvo 8,6 proc. brangesnės, o paslaugos – 12,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius