-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų pradžioje mažėjo importas ir eksportas

Negalutiniais muitinės deklaracijų ir Intrastato ataskaitų duomenimis, 2009 m. sausio–vasario mėn. eksportuota prekių už 6,3 mlrd. litų, importuota – už 6,7 mlrd. litų.
Sandėlis
Sandėlis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Importas Eksportas

Kaip praneša Statistikos departamentas, Lietuvos užsienio prekybos deficitas sudarė 0,4 mlrd. litų ir buvo 87,3 proc. mažesnis nei 2008 m. tuo pačiu laikotarpiu. Prekybos su ES valstybėmis statistiniai duomenys buvo patikslinti gavus PVM deklaracijų duomenis.

2009 m. sausio-vasario mėn., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, eksportas ir importas sumažėjo atitinkamai 21,8 ir 41,0 procento; be mineralinių produktų, eksportas sumažėjo 22,9, importas – 45,1 procento; lietuviškos kilmės prekių eksportas sumažėjo 22,2 procento; be mineralinių produktų – 24,2 procento.

Eksporto sumažėjimui įtakos turėjo 16,4 proc. sumažėjęs apdorotų naftos alyvų ir alyvų, gautų iš bituminių mineralų, 46,4 proc. – antžeminio transporto priemonių, 50,9 proc. – elektros mašinų ir įrangos eksportas. Importo sumažėjimui įtakos turėjo 76,2 proc. sumažėjęs antžeminio transporto priemonių, 27,6 proc. – žalios naftos, 57,5 proc. – elektros mašinų ir įrangos importas. Mineralinių produktų eksporto ir importo sumažėjimą lėmė žalios naftos ir naftos produktų kainų kritimas.

2009 m. vasario mėn., palyginti su sausio mėn., eksportas sumažėjo 1,9 proc., o importas padidėjo 2,4 procento. Eliminavus sezono įtaką, eksportas ir importas sumažėjo atitinkamai 1,7 ir 1,3 procento.

2009 m. sausio–vasario mėn. didžiausią Lietuvos eksporto dalį sudarė mineraliniai produktai, chemijos pramonės ir jai giminingų pramonės šakų produkcija, mašinos ir mechaniniai įrenginiai, elektros įranga. Didžiausią importo dalį sudarė mineraliniai produktai, mašinos ir mechaniniai įrenginiai, elektros įranga, chemijos pramonės ir jai giminingų pramonės šakų produkcija.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius