Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ įkūrėjas sukritikavo JAV mokesčių reformą

JAV milijardierius ir programinės įrangos milžinės „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas sukritikavo JAV neseniai patvirtintą mokesčių reformą, kuri, anot jo, yra naudingiausia korporacijoms ir labai turtingiems žmonėms.
Milijardierius Billas Gatesas
Milijardierius Billas Gatesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak B.Gateso, turtingi amerikiečiai, tokie, kaip jis, turi mokėti „kur kas didesnius mokesčius“.

„Man reikia mokėti daugiau mokesčių“, – pareiškė jis interviu CNN.

„Mokesčių sumokėjau daugiau negu kas kitas – per 10 mlrd. JAV dolerių, tačiau vyriausybė iš tokių, kaip aš, žmonių turi reikalauti kur kas didesnių mokesčių“, – pažymėjo B.Gatesas.

Turtingiausių pasaulio gyventojų sąraše B.Gatesas šiuo metu užima antrą vietą, nusileisdamas tik „Amazon.com“ įkūrėjui ir vadovui Jeffui Bezosui.

Kalbėdamas apie pelno mokesčio tarifo sumažinimą, B.Gatesas pareiškė, kad šiuo požiūriu mokesčių reforma yra „regresyvi, o ne progresyvi“.

Jo nuomone, reforma yra naudingiausia turtingiausiems, nors respublikonai tikina, kad sumažinus mokesčius bus paremti eiliniai amerikiečiai.

„Tie, kas yra turtingesni, įgyja kur kas daugiau pranašumų negu vidurinioji klasė arba vargingai gyvenantys žmonės. Ir tai prieštarauja tam, ką norėtume matyti: stipresnę socialinės apsaugos sistemą ir didesnius mokesčius turtingiausiems“, – pareiškė „Microsoft“ steigėjas.

Daugiau kaip 40 mlrd. JAV dolerių labdarai išleidusio B.Gateso turtas šiuo metu vertinamas daugiau kaip 90 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius