Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 10 /16:55

Ministerijos „pokyčių krepšeliui“ žada sutaupyti 259 mln. eurų, kultūrai finansavimas nemažės

Ministerijos, perskirstydamos lėšas, kitąmet planuoja sutaupyti 259 mln. eurų, teigiama pranešime. Pirmadienį Finansų ministerija pranešė radusi sutarimą dėl „pokyčių krepšelio“ kitų metų prioritetiniams darbams.
Pirmasis Vyriausybės posėdis
Vyriausybės posėdis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Papildomai iš planuojamo pajamų augimo Vyriausybės prioritetams įgyvendinti numatoma surinkti dar 234,6 mln. eurų.

Daugiausiai sutaupyti kitąmet žada Finansų ir Žemės ūkio ministerijos – atitinkamai beveik 58 mln. eurų ir 25 mln. eurų. Taip pat kiek daugiau nei 8 mln. turės sutaupyti Teisingumo ministerija, 6 mln. eurų – Ūkio ministerija.

Švietimo ir mokslo bei Kultūros ministerijoms kitąmet finansavimas nemažės. Socialinės apsaugos ir darbo bei Krašto apsaugos ministerijoms finansavimas augs atitinkamai 216 mln. ir 149 mln. eurų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija BNS nurodė, kad vaiko pinigams numatoma skirti didžiąją dalį iš 226,5 mln. eurų – iš viso 170,2 mln. eurų, 23,3 mln. eurų – iš valstybės biudžeto socialiniu draudimu apdrausti savarankiškai dirbančius asmenis, kuriems pirmais veiklos metais numatoma nustatyti „mokestines atostogas“.

Be to, tikslinių kompensacijų baziniam dydžiui padidinti nuo 112 iki 119 eurų planuojama išleisti 17,76 mln. eurų, valstybės remiamoms pajamoms padidinti – 6,8 mln. eurų, vaiko teisių apsaugos sistemos pertvarkai – 6,1 mln. eurų.

Jau skelbta, kad Krašto apsaugos ministerijos finansavimą ketinama didinti, kitąmet iki daugiau nei 2 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) didinant krašto apsaugai skiriamas lėšas. Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansavimą ketinama didinti dėl planuojamų mokestinių permainų, įskaitant tiesioginį vaiko pinigų mokėjimą šeimoms.

Vadinamasis „pokyčių krepšelis“ – tai Vyriausybės prioritetiniams darbams ir anksčiau įstatymais prisiimtiems įsipareigojimams vykdyti reikalingos lėšos. Iš viso kitąmet jis sieks 617,5 mln. eurų, kurių didžiąją dalį sudarys šiemet ministerijų baigiamų vykdyti programų, priemonių ir investicinių projektų lėšos, kitos ministerijų veiklos efektyvumo didinimo priemonės, taip pat lėšos iš numatomo 2018 m pajamų prieaugio.

Galutinis Vyriausybės siūlomas valstybės biudžeto projektas Seimui bus teikiamas ne vėliau kaip 2017 spalio 17 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius