Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministras: atvykstančiųjų iš Lietuvos kontrolė padidins Latvijos VRM sistemos darbo krūvį

Jeigu Latvijos vyriausybė įtrauks Lietuvą į sąrašą šalių, iš kurių atvykstantys asmenys turi 14 dienų izoliuotis, padidės Latvijos vidaus reikalų sistemai tenkantis krūvis, pareiškė Latvijos vidaus reikalų ministras Sandis Girgenis.
Latvija
Latvija / 123RF.com nuotr.

Kaip pareiškė ministras, kurį cituoja jo patarėja Beata Jonitė, vidaus reikalų ministerija (VRM) nesprendžia, ar Lietuva turi būti įtraukta į tokį šalių sąrašą.

Tai, pasak ministro, reiškia, jog pirma reikia sulaukti penktadienio ir sprendimo, kurį priims sveikatos apsaugos institucijos, įskaitant Ligų kontrolės ir profilaktikos centrą.

Ministras taip pat pabrėžė, jog vidaus sienų uždarymo klausimas nėra svarstomas.

„Uždaryti vidaus sienas nebūtų protinga, nes epidemiologinis saugumas turi būti subalansuotas su ekonominiu aktyvumui. Latvija negali izoliuotis ekonomiškai“, – pažymėjo Latvijos VRM vadovas.

Jeigu Lietuva bus įtraukta į vadinamąjį geltonąjį ar net raudonąjį COVID-19 paveiktų šalių sąrašą, valstybinei policijai ir savivaldybių policijai tenkantis darbo krūvis neabejotinai padidės, nes bus būtina kontroliuoti, ar iš Lietuvos atvykę asmenys laikosi saviizoliacijos taisyklių, pareiškė S.Girgenis.

Policija vykdys savo užduotis, tačiau patikrinti visus asmenis bus neįmanoma, pripažino ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius