-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministras: Prancūzijos biudžeto deficitas 2020 metais gali pasiekti 11,4 proc. BVP

Prancūzijos biudžeto deficitas dėl koronaviruso pandemijos išprovokuotos krizės šiemet pasieks rekordinius 11,4 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), mano biudžeto ministras Geraldas Darmaninas.
Prancūzija
Prancūzija / 123RF.com nuotr.

Interviu televizijos kanalui „France 2“ ministras pareiškė, jog valstybės biudžeto deficitas, kuris, kaip numatoma, sudarys 220 mlrd. eurų, ir socialinės apsaugos sistemos biudžeto deficitas, kuris turėtų pasiekti 50 mlrd. eurų, kelia didelį susirūpinimą.

Tačiau, jo teigimu, Prancūzija toliau skolinasi, kad galėtų išgelbėti ekonomiką, kuri rimtai nukentėjo dėl COVID-19 pandemijos ir dėl jos nustatytų griežtų apribojimų, kurie tik pradedami švelninti.

Prancūzijos vyriausybė jau įspėjo, jog šalies ekonomiką ištiks didžiausia recesija nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

Ekonomikos ir finansų ministras Bruno’as Le Maire’as antradienį pareiškė, jog BVP nuosmukis šiemet sudarys 11 proc., o ne 8 proc., kaip buvo prognozuota anksčiau.

Nacionalinio statistikos instituto INSEE duomenimis, Prancūzijos biudžeto deficitas 2019 metais padidėjo nuo 2,3 proc. BVP metais anksčiau iki 3 proc. BVP, pasiekęs aukščiausią pagal Europos Sąjungos (ES) stabilumo ir augimo paktą leistiną lygį.

Kovo pabaigoje ES dėl koronaviruso protrūkio sustabdė pakte nustatytų biudžeto deficito ir skolos taisyklių taikymą.

Prancūzijos valstybės skola pernai, kaip ir metais anksčiau, sudarė 98,1 proc. BVP. Valstybės išlaidos smuko nuo 55,7 iki 55,6 proc. BVP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius