Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miško derlius: už kilogramą grybų – 5 eurai, mėlynių beveik nėra – nušalo

Į miško gėrybių supirktuves plūsta tautiečiai – dabar jose už kilogramą grybų galima gauti 4 ar 5 eurus. Tiesa, daugiausia kol kas lietuviai randa voveraičių. Su uogomis – prasčiau, mat mėlynės šiemet nušalo, pasakoja „TV3 Žinios“.
Klaipėdos Senajame turguje grybų penktadienį buvo galima nusipirkti ir už eurą
Miško derlius: už kilogramą grybų – 5 eurai, mėlynių beveik nėra – nušalo / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Grybai Uogos

Lazdijų rajone televizijos žurnalistų sutiktas Petras pridavė 3,5 kilogramo voveraičių. Joms surinkti prireikė kelių valandų. Vyras televizijai pasakojo, kad už voveraičių kilogramą gauna po 4 eurus.

Taip intensyviai dirbdamas miške per savaitę vyras užsidirba apie 50 eurų. Sako, kad kartais dėl to net pensijos liesti nereikia – užtenka papildomo uždarbio.

Rimas iš Kapčiamiesčio pasakojo, kad už grybų kilogramą galima gauti ir 5 eurus, o tai, vyro teigimu, yra daug. Žmonėms, radus derlingą vietą miške, pavyksta surinkti po 5 ar net 10 kilogramų grybų. Taigi laimikis nemenkas.

Tuo metu grybus superkanti Aušra televizijai skundėsi, kad uždarbis nėra didelis. Mat ji miško gėrybes perduoda jų perdirbėjams, ir nuo kilogramo pavyksta užsidirbti tik apie 40 centų. Grybus ir uogas ji supirkinėja jau 26 metus. Moteris pasakojo, kad itin derlingais metais per dieną į supirktuvę atnešama ir po 400 kilogramų grybų, dabar – 200-250 kilogramų.

Vaisius ir uogas Alytuje perdirbančios bendrovės vadovas Gediminas Daukšys sakė, kad grybų šiemet pakaks, tačiau uogų bus priverstas nusipirkti užsienyje, mat, pavyzdžiui, mėlynės nušalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius