-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mobiliųjų operatorių tikslas – uždirbti iš mobiliojo interneto

Mobilieji operatoriai, suskaičiavę devynių mėnesių rezultatus, sako, kad šie metai kiek geresni nei praėjusieji, o kitąmet daugiausia vilčių dedama į mobilųjį internetą – tikimasi, kad juo bus dar plačiau naudojamasi, ir tai bent iš dalies kompensuos krentančias pajamas iš tradicinių balso paslaugų.
Išmaniuoju telefonu besinaudojanti mergina
Išmaniuoju telefonu besinaudojanti mergina / Tomo Permino/15min.lt nuotr.

Kaip ir pernai, šiemet visų mobiliojo ryšio bendrovių pajamas apkramtė tirpstančios paslaugų kainos ir reguliuotojo sprendimu sumažinti skambučių užbaigimo mokesčiai, ketvirtadienį informuoja „Verslo žinios“.

Tačiau operatorių rezultatai skirtingi – „Tele2“ pajamos ir pelnas išliko daugmaž stabilūs, „Omnitel“ rodikliai prastėjo. Trečiasis operatorius – „Bitė Lietuva“ – savo rezultatus skelbs kitą trečiadienį.

„Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis sako, kad šiemet dalis įmonių toliau optimizavo savo veiklą ir karpė išlaidas ryšiui, tai turėjo neigiamos įtakos „Omnitel“, kurio tinkle kalba apie pusė Lietuvos verslo abonentų, pajamoms.

Pasak „Tele2“ generalinio direktoriaus Petro Masiulio, bendrovę veikia tie patys nepalankūs veiksniai kaip ir kolegas: pajamos iš vieno vartotojo čiuožia žemyn, prasta ekonominė padėtis verčia žmones vartoti mažiau, be to, valstybė, apkarpiusi skambučių užbaigimo tarifus, kartu nukirto ir dalį įmonės pajamų bei pelno.

Tiek „Omnitel“, tiek „Tele2“ skelbia šiemet gerokai daugiau investavę į naujos kartos tinklus, reikalingus mobiliajam internetui teikti.

Kita tendencija – labai sparčiai populiarėjantys išmanieji telefonai. „Omnitel“ skelbia, kad šiemet jų pardavę 46 proc. daugiau, o duomenų perdavimo paslaugų naudojimas bendrovės tinkle išaugo 75 proc.

Kitąmet vėl užprogramuotas operatorių pajamų kritimas, mat nuo sausio vėl bus apkarpyti skambučių užbaigimo tarifai.

Bendrovės viliasi, kad praradimus padės kompensuoti augsiantis mobiliojo interneto vartojimas. Kol kas operatorius maitina mobilieji pokalbiai. Iš mobiliojo interneto jie gauna tik menkutę dalį savo pajamų – apie 4 proc.

Prognozuodami 2012-ųjų rezultatus, operatoriai neramiai žvalgosi į pasaulinės ekonomikos įvykius. „Nuo jų smarkiai priklausys ir Lietuvos ūkio padėtis. Jei šalies ekonominė padėtis neblogės, mūsų pajamos kis panašiai kaip šiemet“, – kalba „Tele2“ vadovas. Pasak jo, nors klientų skaičius tiek nebeaugs, tačiau tikimasi daugiau pajamų uždirbti iš mobiliojo interneto.

„Omnitel“ vadovas sako, kad vienas iš kitų metų tikslų – išlaikyti pajamas 2011-ųjų lygiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius