Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokėjimo kortelėmis Baltijos šalyse dažniausiai atsiskaito estai, o grynuosius ima – lietuviai

SEB bankų Baltijos šalyse duomenimis, dažniausiai mokėjimo kortelėmis Baltijos šalyse už prekes ir paslaugas atsiskaito Estijos gyventojai, smarkiai lenkiantys Latvijos ir Lietuvos gyventojus, kurie mokėjimo kortele vis dar labiau naudojasi kaip grynųjų pinigų paėmimo priemone. Tai parodė 2012 metų sausio–rugsėjo mėnesiais SEB bankų Baltijos šalyse atlikta atsiskaitymo kortelėmis prekybos vietose ir grynųjų pinigų, paimtų naudojantis mokėjimo kortele, lyginamoji analizė.
Sukčiai rado naują apgaudinėjimo būdą – iš patiklių žmonių perka bankų korteles.
Kortelės. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Paaiškėjo, kad Estijoje beveik pusė (47,5 proc.) visos mokėjimo kortelių apyvartos buvo atsiskaitymai prekybos vietose, tuo tarpu Latvijoje ir Lietuvoje šis skaičius gerokai mažesnis, t. y. atitinkamai 30,4 proc. ir 26,8 procento.

Baltijos šalių centrinių bankų duomenimis, Baltijos šalyse mokėjimo kortelių skaitytuvų skaičiumi smarkiai pirmauja Estija, o Lietuvoje ir Latvijoje situacija panaši.
Tūkstančiui gyventojų Lietuvoje tenka 14 skaitytuvų, Estijoje – net 21, o Latvijoje – 12.

Baltijos šalių centrinių bankų statistika rodo, kad Estijoje viena mokėjimo kortele vidutiniškai  per pirmąjį 2012 m. pusmetį buvo atsiskaityta 59 kartus, Latvijoje – 24, Lietuvoje šis skaičius siekia 16.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius