-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokesčiai – galvosūkis vaistininkams

Nuo sausio padidinus PVM lengvatas vaistams, vaistininkai skundžiasi, kad kyla daug neaiškumų taikant likusias mokesčio lengvatas.
Nors sergančiųjų gripu nedaug, peršalimo ligos nepalieka klaipėdiečių ramybėje.
Vaistinė / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Nuo sausio padidinus pridėtinės vertės mokestį (PVM) vaistams bei medicininės paskirties preparatams, maždaug 14 proc. šoktelėjo ir šių prekių kainos vaistinėse, praneša LTV „Panorama“.

Lengvatinis 5 proc. PVM iki šių metų liepos galios tik kompensuojamiesiems vaistams. Pasak didmeninės prekybos atstovų, kyla daug neaiškumų, kokį mokesčio tarifą skaičiuoti medikamentams, kurie parduodami gydymo įstaigoms.

Daugeliui rimčiau sunegalavusių žmonių teks brangiau nei pernai mokėti už vaistažoles ar vaistus, medicinos reikmenis, kuriems panaikinta PVM lengvata

Kainos kilo tiek, kiek didėjo PVM – maždaug 14 proc. Panašiai medikamentai brango ir kituose tinkluose.

Kol kas nebrango tik vaistai, parduodami su kompensuojamųjų vaistų knygutėmis. Jiems 5 proc. PVM lengvata galios iki šių metų liepos.

Kai kurie vaistininkai sako nežinantys, kaip gavus sąskaitą, kur fiksuotas 5 proc. tarifas, dalį vaistų pardavus su 5 proc., o kitus su 19 proc. PVM. Vaistininkai teigia, kad Sveikatos apsaugos ministerija atsakymo nedavė.

Didmeninės vaistų prekybos bendrovių atstovai teigia susiduriantys su neaiškumais, kokį PVM tarifą skaičiuoti medikamentams, kuriuos tiekia ligoninėms, kitoms gydymo įstaigoms.

Deja, dar daug neaiškumų dėl naujojo PVM skaičiavimo liko ir po penktadienį surengto Mokesčių inspekcijos, vaistų tiekėjų, Ligonių kasų bei gydymo įstaigų atstovų pasitarimo.

Pasak Mokesčių inspekcijos, išsamūs paaiškinimai turėtų būti pateikti kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius