Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokesčių inspekcija skundžia „Rangos IV“ restruktūrizavimą

Viena pirmųjų restruktūrizavimo procesą per šį sunkmetį pradėjusi statybų bendrovė „Ranga IV“ dabar laukia teismų su Valstybine mokesčių inspekcija (VMI) baigties.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad Mokesčių inspekcija apskundė „Rangos IV“ gelbėjimo planą ne tik todėl, kad jis patvirtintas negavus Europos Komisijos sutikimo. VMI mano, kad kreditorių patvirtintame plane numatytų priemonių nepakanka, kad būtų išsaugota įmonės veikla ir sumokėtos skolas. Jis esą prieštarauja protingumo ir sąžiningumo principams.

„Toks valstybės elgesys nesuprantamas. „Ranga IV“ išsaugojo daugiau nei 300 darbo vietų, moka mokesčius. Kitu atveju mūsų darbuotojai būtų priversti eiti į darbo biržą ir gyventi iš pašalpų“, – sakė įmonės atstovas Darius Babickas.

Pertvarkomas įmones prižiūrintys administratoriai mano, kad šalies valdininkai yra per daug priekabūs.

„Jie kiekvieną menkiausią nuolaidą laiko valstybės pagalba, dėl kurios reikia kreiptis į Briuselį. Į šį procesą galėtų būti žvelgiama paprasčiau, tačiau žmonėms trūksta drąsos“, – sakė pertvarkomų bendrovių administratorius Kęstutis Butkus.

Tuo tarpu inspektoriai neigia, kad jų pretenzijos nepagrįstos.

„VMI teismui skundžia tik nepagrįstus įmonių gelbėjimo planus. Europos Komisijos pritarimas būtinas tik manant, kad parama įmonei gali iškreipti rinką, tačiau ne visais atvejais“, – teigė VMI atstovas spaudai Darius Buta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius