-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokesčių reforma JAV ilgainiui gali sulėtinti šalies ūkio augimą

Žala, kurią JAV ekonomikai ilgainiui gali padaryti mokesčių reforma, gali būti didesnė negu nauda, rašoma Europos Komisijos parengtoje ataskaitoje.
3. Laisvės statula Niujorke
Laisvės statula Niujorke / 123rf.com nuotr.

„Ekonominis aktyvumas JAV tebėra didelis ir jį palaiko daugelis teigiamų veiksnių“, įskaitant JAV dolerio kurso smukimą, energetikos sektoriaus plėtrą ir didelę užsienio paklausą, nurodoma dokumente.

Dėl fiskalinių paskatų, atsiradusių dėl mokesčių sumažinimo, BVP augimo tempas šiais ir kitais metais gali padidėti maždaug 1,5 procentinio punkto, o „didėjančios verslo investicijos ir vartotojų išlaidos trumpuoju laikotarpiu gali paskatinti tolesnį ekonomikos augimą“, rašoma ataskaitoje.

Tačiau atsižvelgiant į tai, kad dabartinis ekonominis ciklas jau yra pasiekęs vėlyvąjį etapą, „tam tikrų paskatų poveikį gali visiškai nusverti poveikis, kurį darys spartesnis pinigų politikos normalizavimo tempas ir didesnės negu manyta anksčiau palūkanų normos“, mano Europos Komisijos ekspertai.

„Atsižvelgiant į tam tikrų mokesčių reformos elementų laikinąjį pobūdį ... ir į tai, kad dabartinis ekonomikos augimo tempas viršija potencialą, ūkio augimas JAV ilgainiui gali sulėtėti“, – prognozuojama ataskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius