-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokėsime už nenaudojamą automobilį?

Valdžia nuo liepos galės apmokestinti ne tik asmeniniais tikslais naudojamus tarnybinius, bet ir iš draugų pasiskolintus automobilius. Teoriškai gali būti apmokestinti ir kompiuteriai bei telefonai.
Kauno miesto savivaldybės automobiliai
Senovinis automobilis / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

„Lietuvos rytas“ rašo, kad mokestis už tarnybinius automobilius greičiausiai bus užkrautas net ir tais atvejais, jei vakare ar savaitgaliais darbuotojai savo mašinas paliks darbe.

Verslininkai nuogąstauja, jog mokesčių inspektoriams pakaks fakto, kad tarnybinis automobilis darbuotojui formaliai skirtas naudotis visą laiką.

Finansų ministerija nuo liepos nusprendė apmokestinti ne tik iš darbdavio, bet ir iš kito asmens gautą turtą. Pavyzdžiui, išvažiavus atostogauti su iš kaimyno pasiskolintu automobiliu taip pat reikėtų susimokėti mokesčius.

Už asmeniniais tikslais naudojamą įmonės turtą darbuotojai nuo liepos turės susimokėti gyventojų pajamų ir sveikatos draudimo mokesčius (iš viso – 21 proc.), o darbdavys – „Sodros“ mokestį (3 proc.)

Mokesčio už automobilį dydis priklausys nuo jo vertės. Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) skaičiavimais, už 50 tūkst. litų vertės tarnybinį automobilį, naudojamą asmeniniais tikslais, kas mėnesį papildomai reikės mokėti apie 90 litų.

Mokesčių konsultantai įsitikinę, kad apmokestindama automobilius, kuriuos galima naudoti laisvalaikiu, valdžia sukėlė daug painiavos.

Pavyzdžiui, neaišku, kas turės mokėti mokesčius, jei samdomas vairuotojas, nuvežęs direktorių namo, tuo pačiu įmonės automobiliu vyksta į savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius