-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moksleivių verslo projektuose – nuo inovatyvių iki tautinio paveldo idėjų

Ūkio ministerijos ir „Lietuvos Junior Achievement“ organizuotame verslumą skatinančiame konkurse išrinkti ir apdovanoti trys geriausi moksleivių verslo projektai tema „Aš – sėkmingo verslo bosas“. Pirmą vietą komisija skyrė Šiaulių universiteto gimnazijos moksleivių verslo projektui „Bitininkystės ūkis-muziejus“.
Bitė renka nektarą
Pirmąją vietą laimėjo Šiaulių universiteto gimnazistai Vilius ir Justinas Jakai, pristatę bitininkystės verslą. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Džiaugiamės šio konkurso susidomėjimu, gavome net 70 projektų iš 30 Lietuvos mokyklų. Tikime, kad tokie konkursai skatina jaunimą svajoti apie nuosavą verslą ir svarbiausia padeda suprasti, kad svajonę turėti nuosavą verslą realu įgyvendinti. Planuojame šį konkursą organizuoti ir kitais mokslo metais“, – sako konkurso iniciatorė Ūkio ministerijos Smulkaus ir vidutinio verslo departamento direktorė Živilė Glaveckaitė.

Pasak jos, moksleivių pristatyti projektai nustebino inovatyviomis idėjomis, daugumai aktualus socialiai atsakingas ir ekologiškas verslas.

Pirmos vietos laimėtojai Šiaulių universiteto gimnazistai Vilius ir Justinas Jakai, pristatę bitininkystės verslą, siektų supažindinti žmones su bitininkyste ir skatintų autentiškų amatų išsaugojimą bei plėtrą. Bitininkystės ūkyje jie organizuotų savaitgalio ekskursijas, lankytojai turėtų galimybę su specialiais rūbais apžiūrėti avilius, rengtų kursus būsimiems bitininkams, prekiautų bičių produktais.

Antrą vietą užėmė Vilniaus Abraomo Kulviečio vidurinės mokyklos moksleivių verslo projektas „Brandwars“, kurio idėja – sukurti socialinį tinklalapį ir suburti pradedančius muzikos atlikėjus, sudarant jiems galimybę populiarinti savo muziką ir ieškoti klausytojų.

Trečia vieta skirta Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos moksleivių projektui. Jų verslo idėja – rinkai pasiūlyti supamąjį krėslą su integruotu generatoriumi, kuris linguodamas gamina elektros energiją.

Paskatinamasis prizas skirtas Kauno statybininkų rengimo centro projektui „Trečias brolis“. Moksleiviai pristatė universalaus pagalbininko smulkiems darbams atlikti verslo idėją ir pelnė komisijos simpatijas už itin puikų pavadinimą.

Moksleivių verslo projektus vertino „Lietuvos Junior Achievement“ valdybos pirmininkas Šarūnas Skyrius, „Lietuvos Junior Achievement“ direktorius Eugenijus Savičius, Ūkio ministerijos Smulkaus ir vidutinio verslo departamento direktorė Živilė Glaveckaitė bei Smulkaus ir vidutinio verslo politikos skyriaus vedėja Raminta Krulikauskienė.

Pirmajame konkurso etape varžėsi 9–12 klasių moksleivių projektai, iš kurių 12 geriausių pateko į finalą. Komisija geriausius projektus rinko atsižvelgdama į svarbiausių verslo idėjos etapų ir verslo iššūkių pateikimą, darbo apipavidalinimą bei verslo idėjos pristatymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius