-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 07 /17:26

Dėl perkeltos mokslo metų pradžios kai kuriose parduotuvėse alkoholio nebus ir rugsėjo 1, ir rugsėjo 3 dienomis

12 metų galioja draudimas per rugsėjo 1 d. – Mokslo metų pradžios šventę – prekybininkams prekiauti alkoholiniais gėrimais. Taip numatyta Alkoholio kontrolės įstatyme. Šiemet rugsėjo 1 d. yra šeštadienį, todėl mokslo metų pradžia perkeliama į rugsėjo 3 d. Tačiau draudimas prekiauti alkoholiu perkeltas nebus, o prekybininkams rekomenduojama rugsėjo 3 d. neprekiauti alkoholiniais gėrimais. Prekybos tinklas „Lidl“ pareiškė, kad tą dieną alkoholiu neprekiaus.
Draudimas pardavinėti alkoholinius gėrimus.
Draudimas pardavinėti alkoholinius gėrimus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai, kad alkoholiu nebus galima prekiauti rugsėjo 1-ąją, 15min patvirtino Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas (NTAKD).

„Šiais metais mokslų metų pradžia paskelbta ne šeštadienis – rugsėjo 1 d., o pirmadienis – rugsėjo 3 d. Departamentas atkreipia dėmesį, kad Alkoholio kontrolės įstatymo draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais rugsėjo 1 d. nenumato išimčių prekybai kitomis dienomis. Taip pat departamentas atkreipia dėmesį į prekybininkų socialinį atsakingumą ir rekomenduoja rugsėjo 3 d. nevykdyti prekybos alkoholiniais gėrimais“, – rašoma NTAKD tabako ir alkoholio kontrolės skyriaus atsiųstame atsakyme.

NTAKD pažymi, kad nepaisant to, jog draudimas neperkeliamas į rugsėjo 3 d., prekybininkai privalo laikytis visų kitų Alkoholio kontrolės įstatymo reikalavimų. Pavyzdžiui, nuo šių metų galiojančius draudimus parduoti alkoholinius gėrimus jaunesniems nei 20 metų.

Prekybos tinklas „Lidl“ antradienį pavakare 15min teigė, kad rugsėjo 3 d. neprekiaus alkoholiniais gėrimais.

„Žinodami, kad daugelis mokyklų perkelia Rugsėjo 1-osios šventę į rugsėjo 3-iąją, nusprendėme atitinkamai sureaguoti, apribojant prekybą alkoholiu. Tai reiškia, kad rugsėjo 3-iąją, pirmadienį, visose „Lidl“ parduotuvėse Lietuvoje alkoholio įsigyti nebus galima“, – atsiųstame komentare rašo „Lidl Lietuva“ komunikacijos vadovas Valdas Lopeta.

Rugsėjo 1 d. draudžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais, išskyrus viešojo maitinimo vietose, tarptautinio susisiekimo traukiniuose, laivuose, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, viešbučių kambariuose įrengtuose minibaruose, taip pat neapmuitinamose parduotuvėse ir specialiosiose prekybos vietose.

NTAKD taip pat nurodo, kad alkoholinių gėrimų pardavimas išsinešimui iš viešojo maitinimo vietų iš esmės vykdant mažmeninės prekybos parduotuvėse veiklą taip pat traktuojamas kaip draudžiama prekyba alkoholiniais gėrimais rugsėjo 1 dieną.

Antradienį Švietimo ir mokslo ministerija pranešė, kad mokslo metų pradžia nukeliama į pirmadienį, rugsėjo 3 dieną, nes rugsėjo 1 d. yra šeštadienis. Susitarusios mokyklos bendruomenėje ir suderinusios su savivaldybe ar kitais mokyklos savininkais, mokslo metų pradžios šventę mokyklos gali surengti ir šeštadienį, rugsėjo 1-ąją.

Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, šiemet į daugiau nei tūkstantį šalies mokyklų nuo rugsėjo atkeliaus per 320 tūkst. mokinių, iš jų – apie 30 tūkst. pirmokų, panašiai tiek pat kaip pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius