Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Moody's“ pablogino G20 šalių ekonomikos augimo 2020 metais prognozę

Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių ekonomikos augimas 2020 metais sulėtės iki 2,4 proc., prognozuoja tarptautinė reitingų agentūra „Moody's Investors Service“. Anksčiau buvo prognozuota, jog G20 bendrasis vidaus produktas (BVP) 2020 metais, kaip ir metais anksčiau, padidės 2,6 procento. 2021 metais ūkio plėtra, kaip manoma, paspartės iki 2,8 procento.
„Moody's“
„Moody's“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Koronaviruso protrūkis sumažino optimizmą dėl prasidedančios pasaulio ekonomikos augimo stabilizacijos šiais metais perspektyvų, – pažymima agentūros pranešime. – Virusas toliau plinta, todėl dar per anksti atlikti galutinį jo poveikio Kinijos ir viso pasaulio ekonomikai vertinimą.“

2020 metų prognozė buvo peržiūrėta visų pirma dėl pablogintų keturių besivystančios ekonomikos šalių – Kinijos, Indijos, Meksikos ir Pietų Afrikos – BVP augimo prognozių.

Dabar „Moody's“ analitikai prognozuoja, jog besivystančios ekonomikos šalių BVP šiemet, kaip ir pernai, padidės 4,2 proc., o kitąmet augimas paspartės iki 4,7 procento.

Išsivysčiusios ekonomikos šalių BVP augimo 2020 metais prognozė buvo sumažinta 0,1 procentinio punkto iki 1,3 procento. 2021 metais augimo tempas, kaip manoma, paspartės iki 1,6 proc., tačiau tebebus mažesnis negu 2018 metais, kuomet sudarė 1,7 procento.

Kinijos BVP šiemet, kaip manoma, padidės 5,2 proc., o ne 5,8 proc., kaip buvo prognozuota anksčiau. Ši prognozė buvo pabloginta vien dėl koronaviruso poveikio. Tačiau Kinijos ūkio augimo 2021 metais prognozė (5,7 proc.) nebuvo pakeista.

Dėl koronaviruso protrūkio „Moody's“ taip pat pablogino Australijos, Pietų Korėjos ir Japonijos BVP augimo prognozes.

Indijos BVP augimo šiais metais prognozė buvo sumažinta nuo 6,6 iki 5,4 proc., o kitais metais – nuo 6,7 iki 5,8 procento.

Meksikos ūkio augimo prognozės buvo pablogintos po 0,3 procentinio punkto iki atitinkamai 1 ir 2,1 procento.

Be to, agentūros analitikai prognozuoja, jog Pietų Afrikos BVP 2020 metais padidės 0,7 proc., o 2021 metais – 0,9 procento.

Šių trijų šalių ekonomikos augimo prognozės buvo pablogintos dėl neigiamų vidaus veiksnių.

Agentūros ekspertai taip pat numato, kad JAV BVP šiais ir kitais metais padidės atitinkamai 1,7 ir 1,9 proc., o euro zonos BVP – atitinkamai 1,2 ir 1,4 procento.

Didžiosios Britanijos ekonomika šiemet ir kitąmet augs maždaug 1 proc. tempu, prognozuoja analitikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius