Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Moody‘s“ pagerino Lietuvos ilgalaikio skolinimosi reitingo perspektyvą

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Moody‘s“ pagerino Lietuvos ilgalaikio skolinimosi reitingo perspektyvą iš stabilios į teigiamą, o „S&P Global Ratings“ dar kartą patvirtino anksčiau  suteiktą reitingą A su stabilia perspektyva. „Moody‘s“ reitingas (A3) kol kas liko nepakeistas, informavo Finansų ministerija. 
Vėliavos pakėlimo ceremonija
Lietuvos vėliava / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ministerijos pranešime nurodoma, kad savo sprendimą „Moody‘s“ grindė toliau Lietuvos vykdoma griežta fiskaline politika, paremta laipsniškai mažėjančia, palyginus su bendruoju vidaus produktu, valdžios sektoriaus skola, taip pat tvariomis skolos aptarnavimo išlaidomis bei mažėjančia su visuomenės senėjimu susijusia fiskaline rizika.

Kitas veiksnys, nulėmęs „Moody‘s“ įvertinimo teigiamą pokytį – didėjantis Lietuvos vidutinės trukmės ir ilgalaikio ekonomikos augimo potencialas, kuriam įtakos turi Vyriausybės vykdomos struktūrinės reformos ir darbo jėgos pasiūlą didinančios migracijos tendencijos.

Pasak „S&P Global Ratings“ ekspertų, dabartinis kredito reitingas atspindi santykinai atsparią šalies institucinę aplinką, stabilias vidutinės trukmės ekonomikos augimo perspektyvas, nuosaikų valdžios sektoriaus skolos lygį ir Europos centrinio banko monetarinės politikos pranašumus.

Stabilią perspektyvą patvirtina „S&P Global Ratings“ ekspertų lūkesčiai, kad Lietuvos įgyvendinama fiskalinė politika artimiausius dvejus metus išliks stabili ir atsvers galimas rizikas, atsirandančias dėl šalies pažeidžiamumo išorės sukrėtimams ar neigiamų demografinių tendencijų.

Paskutinį kartą „S&P Global Ratings“ Lietuvos kredito reitingą padidino 2018 metų kovą, o „Moody‘s“ skolinimosi reitingo perspektyvą pagerino 2015 metais.

Kita tarptautinė kredito reitingų agentūra „Standard & Poor‘s“ Lietuvai yra suteikusi ilgalaikio skolinimosi reitingą A (teigiama perspektyva), „Fitch“ – A- (teigiama perspektyva).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius