Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Moody‘s“ pagerino Lietuvos skolinimosi reitingo perspektyvą

Tarptautinė reitingų agentūra „Moody‘s“ teigiamai įvertino Lietuvos žingsnius siekiant viešųjų finansų tvarumo ir pagerino mūsų šalies ilgalaikio skolinimosi reitingo perspektyvą iš stabilios į teigiamą, pranešė Finansų ministerija. Pats reitingas (Baa1) kol kas liko nepakeistas.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Sprendimą agentūra grindžia tuo, kad mūsų šalis nuo kitų metų įsives eurą taip panaikindama valiutos kurso riziką ir sumažindama operacines išlaidas. Tai pagerins Lietuvos prekybinį konkurencingumą ir pagreitins jos integraciją į euro zoną. Taip pat reitingų agentūra pastebi, kad įsivedus eurą sumažės Lietuvos valdžios sektoriaus skolos užsienio valiuta santykis lyginant su bendra valdžios sektoriaus skola.

Kitas veiksnys nulėmęs perspektyvos įvertinimo teigiamą pokytį yra sėkmingas vyriausybės fiskalinės konsolidacijos programos įgyvendinimas leidęs sumažinti valdžios sektoriaus išlaidas nuo 44,9 proc. BVP 2009 metais iki 34,4 proc. BVP 2013 metais.

„Moody‘s“ tikisi, kad Lietuvos biudžeto pajamų augimą 2014-2015 metais paskatins sveikas ekonomikos augimas ir akcizų cigaretėms bei alkoholiui padidinimas iki minimalių dydžių, nustatytų ES taisyklėse.

Reitingų agentūra pastebi, kad Lietuvos reitingo pagerinimui ateityje įtakos galėtų turėti stabilus ekonomikos augimas, leidžiantis sumažinti išorinių sukrėtimų įtaką ir tolesnis vyriausybės fiskalinės politikos gerinimas, didinantis vyriausybės galimybes esant poreikiui prisiimti dalį išorinių sukrėtimų poveikio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius