Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Morgan Stanley“: tikėtinas JAV ekonomikos V formos atsigavimo scenarijus

JAV banko „Morgan Stanley“ analitikai prognozuoja „staigesnį, bet trumpesnį“ nuosmukį ir, atsižvelgdami į naujausius statistinius duomenis, teigia, jog yra tikėtinas JAV ekonomikos V formos atsigavimo scenarijus.
JAV
JAV / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ekspertai pažymi, jog aktyvumas išsivysčiusiuose ūkiuose, įskaitant JAV, Prancūziją ir Vokietiją, per pastarąsias tris savaites atsitiesė ir jau galima kalbėti apie ekonominio aktyvumo kilimą.

Atsiskaitymų banko kortelėmis Jungtinėse Valstijose duomenys rodo, jog pardavimai padidėjo 5 proc., nors dar prieš kelias savaites nuosmukis siekė 30 proc., ir tai rodo, jog vartotojai yra linkę leisti pinigus.

„Duomenys apie augimą ir priemones, kurių imamasi, mus maloniai stebina. Šios malonios staigmenos dar sustiprina mūsų nuomonę, jog įvyks V formos atsigavimas“, – pažymėjo „Morgan Stanley“ vyriausiasis ekonomistas Chetanas Ahya.

Visgi nemaža dalis ekonomistų abejoja, jog atsigavimas bus spartus.

Iš pradžių buvo tikėtasi, kad atsigavimas bus V formos, nes jį skatins vartotojų paklausa.

Tačiau tebėra neaišku, kaip sparčiai atsities užimtumas.

Dėl galiojančių reikalavimų laikytis socialinio atstumo restoranai gali įdarbinti mažiau žmonių, o vartotojai gali būti mažiau linkę leisti pinigus negu prieš koronaviruso pandemiją.

Tuo tarpu Ch.Ahya pabrėžia, kad JAV valdžia skubiai ėmėsi įvairių skatinamųjų ir pinigų politikos priemonių ir tai gali paspartinti atsigavimą.

„Priemonės, kurių imamasi, yra kur kas ryžtingesnės negu pasaulinės finansų krizės laikais, ir priežastis yra paprasta – dėl šios recesijos niekas nėra kaltas“, – pažymėjo ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius