-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mūsų knygos“ kreditoriai pagalbos kreipėsi ir į policiją

Viena pagrindinių knygų platintojų bendrovė „Mūsų knyga“ skęsta skolose ir siekia restruktūrizuotis, tačiau dalis įmonės kreditorių planuojamą reorganizaciją vadina „finansine machinacija“.
Knygos
Knygos

Vien knygų leidėjams „Mūsų knyga“ skolinga 2,5 mln. litų, o visos platintojos skolos siekia beveik 10 mln. litų. Kreditorių sąraše – ne tik leidėjai, bet ir bankas, spaustuvės, draudimo įmonės, kultūros įstaigos, krovinių gabenimo, išperkamosios nuomos ir kitos bendrovės. Iš viso – 1,2 tūkst. įmonių.

Trys kreditoriai jau kreipėsi į teismą su prašymu „Mūsų knygai“ iškelti bankroto bylą, tačiau „Mūsų knygos“ savininkai tikisi, jog bendrovę pavyks išgelbėti nuo bankroto paskelbus restruktūrizaciją, pirmadienį rašo „Vilniaus diena“.

Leidėjai įsitikinę, kad naujieji savininkai iš anksto kūrė planus, kaip išvengti skolų. Pernai „Mūsų knyga“ buvo reorganizuota – atskirta nekilnojamojo turto plėtros ir nuomos veikla, todėl įmonės įstatinis kapitalas sumažintas nuo 1,3 mln. iki 392 tūkst. litų. Savininkai įkūrė dar vieną bendrovę „MK investicija“, kuriai esą atiteko pastatai, o „Mūsų knygai“ liko skolos. Tokius nuogąstavimus leidėjai išdėstė ir pareiškime policijai.

„Mūsų knygos“ generalinis direktorius ir vienas akcininkų Tomas Pukas visus leidėjų kaltinimus vadina nesusipratimu. Anot vadovo, kreditorių susirinkime esą buvo pritarta siūlymui bendrovę restruktūrizuoti.

Teismo sprendimu visas „Mūsų knygos“ turtas areštuotas. Visos esamos ir būsimos piniginės lėšos įkeistos vienam šalies komerciniam bankui, kuris knygų platintojai buvo suteikęs paskolą. Sąskaitą areštavo ir Valstybinė mokesčių inspekcija. Leidėjai nuogąstauja, jog netrukus paaiškės, kad atsiskaityti su dauguma kreditorių bendrovės turto nebeliks.

Jeigu teismas leis „Mūsų knygą“ restruktūrizuoti, įmonė ketina tęsti veiklą ir uždirbti pelno. Šiuo metu veiklą sustabdžiusi bendrovė ateityje planuoja atsisakyti nuostolingos mažmeninės bei didmeninės prekybos ir užsiimti tik knygų leidyba.

„Mūsų knygos“ grynasis pelnas pernai siekė 49 tūkst., o iki šių metų spalio bendrovė patyrė daugiau kaip 800 tūkst. litų nuostolį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius